Планирайте цялостния ремонт като започнете от вратите
Планирайте цялостния ремонт като започнете от вратите

Планирате цялостен ремонт на вашия дом и искате да подмените и интериорните врати с по–модерни, по–красиви и по–изтънчени нови врати. Благодарение на тази статия, вашата мисия ще е лесно изпълнима. Ще Ви запознаем с видовете интериорни врати, какви биват те и кои за къде са предназначени.

Вариантите за нови интериорни врати са много и може да намерите доста от тях в магазините за врати Варна . Ето и няколко от тях:

      • Стандартни интериорни врати на панти

Те биват най–разнообразни в различни цветови гами и модели. Това са врати с каси, които придават завършен вид на стаята. Могат да се отварят навътре и навън, да са изчистени, с фрезовки или със стъкла. Изработват се от различни материали като: MDF, HDF, ПДЧ, масивно дърво и т.н. Някои от тях са с пълнеж „тип пчелна пита”, други с „перфорирано ПДЧ”, трети с рамка от масив и допълнителни оребрения. Покритието им може да е ламинатно, боядисано…

      • Плъзгащи се интериорни врати.

Плъзгащите интериорни врати са най–удобният избор, ако жилището ви е малко и не разполагате с достатъчно пространство. Те се поставят и с цел разделяне на едно помещение на две отделни малки стаички. По този начин вашето уединение ще е гарантирано. При правилен избор на цвят и модел, те се сливат с обкръжаващите ги други елементи и се вписват в пространството като негова естествена част.

      • Портални / двукрили / интериорни врати.

Порталните интериорни врати, известни още като двукрили, са идеалният избор, при наличието на по–широки отвори. Много от нас се чудят какво да направят с такъв голям отвор ,дали да стеснят отвора или да си направят свод без врата? Не, най-удачният вариант е там да се монтира двукрила или трикрила интериорна врата, като крилата могат да бъдат активни или статични /пасивни/. И при тях изборът никак не е ограничен.

Не забравяйте, вратите имат изключителен принос, за да излъчва красота, уют и спокойствие домът. А техният избор е изцяло във Ваши ръце.

Оценете статията:

Вашият коментар

Close Menu