You are currently viewing Как да използвате по-дълго интериорните врати
Как да използвате по-дълго интериорните врати

Невероятно, но е факт, че в днешно време интериорните врати подчертават индивидуалността на стила на Вашето жилище, а също така изпълняват много функции, включително и естетически. При избора на врати е желателно да обърнете внимание на красотата и функционалността на детайлите. Необходимо е за правилен избор да се фокусирате, дори в най-малките детайли от характеристиките им. Решавайки какви интериорни врати да си вземете, избирайте внимателно! Подробностите, на пръв поглед незначителни, се оказват, значими за експлоатационния живот на вратите – колкото по-качествени са панти, брави, дръжки, толкова и по-дълго ще ги ползвате без да Ви създават проблеми.

Панти

Панта за врата

Монтирането на пантите обикновено се случва от вътрешната страна на касата, като по този начин стабилно се прикрепва крилото към нея. Би следвало пантите да отговарят на следните стандарти:

  • да не скърцат при отваряне и затваряне;
  • да не допускат вратата да се отваря самостоятелно;
  • да издържат тежестта на крилото.

Популярните панти за вътрешни врати са няколко основни вида – лагерни и осови, както и панти тип пеперуда. Монтират се по три броя на крило, съчетавайки се обикновено с цвета на дръжките.

Брави

Бравите са ключови за отварянето и затварянето на крилото. Измислени преди доста години претърпяват много модификации, както и продължават да се до усъвършенстват.
Напоследък се наблюдава доста интересна тенденция да се поставя върток/резе/ на помещения – спалня, дневна, детска стая, а не само, както е прието в баня и тоалетна. Все пак помислете колко удачно е това за детската стая, предвид възрастта на детето Ви.

Мъж отваря врата

Дръжки

Дръжките напълно очаквано се използват многократно всеки ден, затова заложете на качествени материали. Те, освен че подчертават цялостния стил на стаята, трябва да са удобни при ползване, що се касае до формата им.

Стъкло

Вратите имащи стъклени елементи допускат повече светлина в коридорите, както и допринасят със своята чарована декоративна функция. Ако Вашите мили деца са по-палави, то трябва да бъдете наясно, че при по-силно затваряне или удар с твърд предмет има възможност стъклото пукне. Вероятността да се стигне до нараняване е голяма. Наред със сигурността на децата е напълно възможно да се повреди и подовата настилка, което няма да е никак приятно. Бихме Ви посъветвали да отделите повече финанси за стъклени врати от водещи производители, където използваното стъкло е специално закалено, така че подобни инциденти да се избегнат. При тези продукти е помислено и съобразено, че дори да се стигне до счупване, то стъклата няма да имат остри ръбове.

Виждате, че при избора на интериорна врата всичко е важно, особено аксесоарите. Качествените продукти, които са неизменна част от вътрешните врати спомагат за безпроблемното им функциониране.

Вашият коментар