You are currently viewing Как вратите могат да помогнат в борбата срещу влагата?
Как вратите могат да помогнат в борбата срещу влагата?

Има жилища, в които влагата е сериозен проблем. Често се случва да откриете перфектното жилище, но когато видите петна от влага по стените и пода, твърдо да го откажете и повече да не помислите за него. Всички знаем, че влагата в стаята е опасна, тъй като предразполага към често боледуване. Високата влажност на въздуха се отразява лошо на организма, а справянето с проблема включва ремонтни дейности или скъпи влагоабсорбатори, които трябва да работят непрестанно.

Ако имате планове скоро да сменяте интериорните врати, то тогава справянето с проблема може да Ви излезе сравнително по-евтино без допълнителни технологии в стаята Ви.

Интериорни врати с вентилационни отвори

Колкото и странно да звучи – да, има такива врати! Всъщност, на всяка врата може да бъде монтирана тази „екстра”, която да Ви реши един немалък проблем. Вентилационните отвори представляват кръгли или квадратни пластмасови форми, които се монтират в долната част на вратата. Така, в самото крило остават едни добре изглеждащи отвори, които позволяват на стаята и вратата да „дишат”. Чрез тези отвори циркулацията на въздуха в стаята, дори и затворена, е постоянна между отделните помещения, което позволява на влагата да напусне стаята, без да проветрявате абсолютно всеки ден или да ползвате допълнителни уреди.

Освен стаята и самите Вас, вие предпазвате и новите си врати, които пропускат влагата свободно през себе си, а не се задържа по покритието на вратата, което да доведе до надуване и деформация на материала.

Модели вентилационни отвори

Елементи за вентилация

На пазара се предлага голямо разнообразие от форми и цветове между които да избирате. Съчетавайки дизайна вкъщи и цветовата гама на вратата, можете да експериментирате с форми и цветове, според търсеният от вас ефект.

Монтаж

Вентилационните отвори се монтират изключително лесно. Често са по 4 отвора в пакет, но вие можете да монтирате само 3 или 2, зависи изцяло от Вашето предпочитание. За поставянето им е нужно да пробиете правилния размер отвори на еднакви разстояние един от друг и да поставите избраният от Вас комплект вентилационни отвори.

 

Вашият коментар