Портални интериорни врати – иновативната тенденция в интериорния декор
Портални интериорни врати – иновативната тенденция в интериорния декор

Когато в жилището си имате голямо място за запълване или просто искате да направите жилището си стилно и с финес, то порталните врати са точното попълнение за Вашият дом. Интериорните портални врати най-често са предпочитани за спалня или хол.

Препоръчително е порталната врата да бъде със стъкла. По този начин ще влиза повече светлина, да се осветява самото помещение. Но естествено, вратата трябва да е по Ваш вкус и стил. Трябва да Ви харесва. Също така двукрилите врати могат да бъдат и плъзгащи.

Размери на интериорните врати

Интериорните врати могат да бъдат с различни размери – от 60 до 90 см. Има я опцията и да се изработят вътрешни врати по клиентска поръчка. Монтажът на такъв тип врати се извършва когато отворът е по-голям от 120 см. Възможно и двете крила да са еднакви, но ако желаете да разчупите Вашия модел врата, може да заложите на различното. Т.е. едното крило да е плътно а другото да е със стъкло.

Интериорна врата

Двукрилите интериорни врати се произвеждат от същият материал, от който се произвеждат и всички интериорни врати. Покритията също са идентични. Това е важно, понеже ако в бъдеще решите да закупите интериорни врати, ще имат същото покритие. Материалът ще бъде еднакъв.

Аксесоари

Дръжките също са много важен фактор за завършеният вид на една интериорна врата. Може да избирате между моделите „цял шийлд” и „розетка”, които ще допринесат за цялостния вид на вратите Ви. Може да избирате от разнообразни модели – кръгли, квадратни. Могат да бъдат и във унисон със цвета на вратата. Бравите могат да бъдат с PVC език за по-добро сцепление, за по-безумно затваряне или със стандартния метален такъв.

Предназначение на вратите

Порталните врати се използват предимно в просторни и големи пространства със широки стени. Те позволяват големи предмети, да се внасят и изнасят доста лесно. При панелните жилища тенденцията за двукрилите врати се наблюдава доста рядко заради големия отвор, който трябва да има.

Когато човек преминава през двукрила врата, той се чувства специален, с по-приповдигнато настроение. Притежавайки такава врата, погледите на Вашите приятели и познати ще са вперени в нея.

Вашият коментар

Close Menu