You are currently viewing Портални интериорни врати – иновативната тенденция в интериорния декор
Портални интериорни врати – иновативната тенденция в интериорния декор

Когато в жилището си имате голямо място за запълване или просто искате да направите жилището си стилно, обзаведено с финес, то порталните врати, биха били изключително добри за Вашия дом. Интериорните портални врати най-често са предпочитани за спалня или хол.

Съветваме Ви, порталната врата да бъде със стъкла. Чрез тях светлината, която влиза отвън ще е допринесе за простора в дома Ви. Но естествено, вратата трябва да е по Ваш вкус и стил. Нужно е да Ви харесва, защото ще е пред очите Ви всеки ден. Също така двукрилите врати могат да бъдат произведени и като плъзгащи.

Размери на интериорните врати

Вътрешните врати се изпълняват в различни размери – от 60 до 90 см. Има я опцията и да се изработят вътрешни врати по клиентска поръчка. Монтажът на такъв тип врати се извършва, когато светлият отвор е по-голям от 120 см. Възможно и двете крила да са еднакви, но ако желаете да разчупите Вашия модел врата, може да заложите на различното – едното крило да е плътно, а другото да е със стъкло.

Интериорна врата

Интериорните врати и материали им

Двукрилите врати за вътрешно ползване се правят от същия материал, от който се произвеждат и всички интериорни врати. Покритията също са идентични. Това е важно, понеже ако в бъдеще решите да закупите интериорни врати, ще имат същото покритие. Материалът ще бъде еднакъв, което е още едно предимство.

Аксесоари

Дръжките също са много важен фактор за завършения вид на една интериорна врата. Може да избирате между моделите „цял шилд” и „розетка”, които ще допринесат чудесния цялостен завършек на вратата. Може да избирате от разнообразни модели – кръгли, квадратни. Съобразете да бъдат и във унисон със цвета на вратата. Бравите могат да бъдат с PVC език за по-добро сцепление, за по-безшумно затваряне или пък със стандартния метален такъв.

Предназначение на вратите

Порталните врати се използват предимно в просторни и големи пространства със широки стени. Те позволяват габаритни предмети, да се внасят и изнасят доста лесно. При панелните жилища тенденцията за двукрилите врати се среща доста рядко, защото е трудно да се осигури необходимият голям отвор.

Когато човек преминава през двукрила врата, той се чувства специален, с по-приповдигнато настроение. Притежавайки такава врата, погледите на Вашите приятели и познати ще са вперени в нея с възхита.

Вашият коментар