Интериорни врати – част от интериора на дома
Интериорни врати – част от интериора на дома

Те са важна и основна част от интериора на нашето жилище, кaто допринасят със стил, дизайн и изцяло завършват домa ни.

В днешно време е изключително популярно и модерно, когато правим ремонт на жилището ни, да направим и смяна на старите интериорни врати с нови, които се различават със старите врати по много параметри, но най вече с качеството, дизайна и материала. Затова е хубаво преди да пристъпим към избора на нови врати добре да се запознаем с основни детайли, за да останем наистина доволни от направения избор.

Избор на врата за определено помещение

На първо място, когато избираме врата трябва да знаем за кое помещение ще е врата – кухня, хол, спалня, баня или друго помещение. За да бъде и самата врата функционална и като дизайн да отговаря на нашия интериор. Когато избираме врата за хол и кухня е за препоръчване да бъде със стъкло, което да пропуска нужното количество светлина в самото помещения. За спалня е добре да бъде изцяло плътна, за да не пропуска светлина. Това ще Ви осигури пълноценен отдих и почивка, като трябва и да са с добра топло-, шумо- и звукоизолация. Затова трябва да се монтират правилно и доброто уплътнение помага за добрата изолация.

Вратата трябва да издържа на влагоустойчивост, особено, когато е за баня трябва да издържа и на пара. Когато правилно сме избрали материала използван за изработка на вратите, то тогава и срока и на експлоатация е много по-дълъг. Най-качествени и трайни са интериорните врати от чисто дърво, което не вреди на здравето и е изключително подходящо за жилището ни.

Материали, от които са направени интериорните врати

Най разпространени и продавани са вратите направени от MDF, HDF, ПДЧ, като при тях покритието може да бъде с PVC фолио, 3D полипропиленов ламинат, боя. Винаги, когато избираме вратата, трябва да бъде с дизайн, който максимално да подхожда. Откъм цветова гама избора е голям като се предлагат и тъмни, и светли тонове.

Вашият коментар

Close Menu