Интериорни врати – необходимост или  украшение
Интериорни врати – необходимост или украшение

Интериорните врати са неизменна част от всеки дом. Те са онази декорация, чиито модели и цветове винаги са съобразени с останалата част от интериора на жилищата ни, било то подова настилка, цветове на стени и мебели, и различните капризни предпочитания на всеки един от нас.

Да разгледаме интериорните врати като допълнителен интериор на дома. Разбира се първо започваме от самото помещение. От край време хората се водят по стандарт, че вратата за хола трябва да бъде с голямо стъкло, за кухнята да е с по-малко прозорче или изобщо да няма, а спалнята винаги да е с плътна вътрешна врата. Моделите се определят по фигурата и стъклото им и се изпипват до най-малкия детайл на останалата част от къщата. В някои случаи, човек първо избира вратите, а след това всички останали подробности по обзавеждането, което му се вижда по-лесно, а в други случаи ги оставят за накрая тях като последен завършек в декорацията. След като всичко това бъде изпълнено и решено, вече разполагаме с един красив, приветлив и уютен дом.

Но дойде и реда да се замислим защо са ни врати и каква е тяхната необходимост за отделния индивид. Ролята на вратата не е само интериорен завършек, а и да разделя помещенията едно от друго. В много случаи тя е единственото нещо, което помага на индивида да се скрие и откъсне за малко от света. Да се уедини със себе си, да преосмисли целите в живота си, да си даде сметка защо е на този свят и да си даде кураж.

Затова не трябва да се гледа на вратата просто като на една красива разделителна граница, съчетана с цветовете на стени и обзавеждане, а като спасение – да се скрие човек и да се откъсне дори и за кратко от заобикалящото го сиво и напрегнато ежедневие.

Вашият коментар

Close Menu