Препоръки и уточнения за стъклени интериорни врати
Препоръки и уточнения за стъклени интериорни врати

Mного собственици на жилища прекарват дълги часове в размисъл, когато става въпрос за стъклени врати и различните им материали, от които са създадени. Врати за вътрешно ползване със стъкло, всъщност са добра идея при комбинация с дърво или фибростъкло. Те придават на Вашия дом модерно усещане.

​Основи на интериорните стъклени врати

Можем да потвърдим, че тези красиви врати имат много позитивни характеристики. Те са най-добрият вариант за врата, когато искате повече светлина, затова са и най-привлекателните и най-често купуваните.

Докато вратите, изработени от твърди материали като дърво или фибростъкло, са страхотни, но ограничават източниците на натурална слънчева светлина, което по принцип е търсено предимство. Стъклените вътрешни врати позволяват естествената светлина от прозорците да обгрее няколко стаи. Така се създава ефирно, просторно усещане в интериора на Вашия дом.

Различни видове стъклени вътрешни врати

Изненадващото е, че има много различни видове стъклени вътрешни врати. Всеки един от вариантите им подхожда на различен вид разположение, така че е важно да разгледате всякакви стилове на вътрешни врати, за да намерите идеалната за конкретното Ви помещение.

​Изчистени

Вратите със стъкло, което е прозрачно позволява достъпа на натурална светлина, като лъчите огряват целите помещения.

Заскрежени или непрозрачни (матирани)

Затъмнените или матираните врати, са тези които съдържат в крилото си сложено плътно стъкло, което спира видимостта в помещението. По същество този вид стъкло пропуска светлината. Същевременно заедно с това обаче ще възпрепятства възможността да се вижда какво се случва от другата страна. Вътрешните врати, имащи матирано стъкло са популярни и идеални за употреба като врати за баня и други помещения, които изискват по-голяма конфиденциалност.

​Френски тип

Интересното при този вариант на интериорни врати е, че разполагат с две отварящи се от центъра врати, с няколко стъклени панела и рамка, изградена от друг материал, най-често дървен или пластмасов. Тези врати са стилен начин да отделите някои части от дома Ви, като например, всекидневната и трапезарията или всекидневната и офиса. Главните спални често имат френски стъклени врати със стъкло тип мат или плъзгащи врати със стъклени допълнения за отделяне на спалното пространство. Френските вътрешни стъклени врати могат да спомогнат за разпространението и влизането на повече светлината в дома Ви.

Вашият коментар

Close Menu