You are currently viewing Старото може да е красиво
Старото може да е красиво

Понякога, дали защото се налага или просто се нуждаете от промяна вкъщи искате да промените основния акцент в домът си, а именно интериорните врати. За жалост, ако техният брой е по-голям понякога се оказва доста скъпо начинание. Това обаче не бива да бъде причина да се отказвате. Подмяната на вратите е едно от решенията. Може да ги освежите и да оставите своя творчески отпечатък върху дома си като вложите минимум средства и малко творчество. Ето, няколко не лоши идеи:

Първата и най-лесна за изпълнение идея – пребоядисване

Жена боядисване

Ако притежавате масивни и здрави врати, единственото, което трябва да направите е да ги почистите от старата боя с помощта на шкурка и да изберете нов подходящ цвят. Сега на пазара има огромен избор на цветове и бои, подходящи за тази цел. Може да съчетаете, дори с два и повече цвята или да ги направите да изглеждат още по-винтидж. Творете смело! Истината е, че действително не се получава много бързо, особено подготовката за боядисване, но пък крайният резултат ще Ви изненада. Накрая, ще установите, че направеното от Вашите собствените ръце, е изключително удовлетворяващо!

Втората идея – готови декоративни лайсни

Ако крилото на интериорната врата е абсолютно гладко и изчистено и не Ви допада колко е скучно това, можете да използвате готови декоративни лайсни. Представляват тънки, дълги летвички, изработени от различен материал. Съществуват, дори такива с готови орнаменти по тях. Необходимо е само да решите кои са подходящите за Вас и просто да прережете, според нуждата в конкретния случай и да залепите. Тук отново можете да не се ограничавате само в един цвят или материал.

Третата идея – цветно фолио

Тази идея е добра, но изисква повече опит и старание. Повърхността трябва да бъде гладка и добре почистена, както и да се внимава да не останат балончета въздух при залепянето. Разбира се, упоритостта Ви ще е възнаградена, особено ако въображението Ви е богато, защото ще сътворите истински шедьоври.

Така или иначе, ако изложеното Ви се струва твърде трудно или отчайващо, можете просто да закупите нови врати и да оставите външният вид на дома си в ръцете на професионалистите.

Вашият коментар