You are currently viewing Видове интериорни врати
Видове интериорни врати

Интериорните врати предават, създават и изразяват същинския характер на дома и духа на собственика му. Те притежават силата да съсипят или подобрят първото впечатление за собствениците, които живеят в дома. Затова подбирането на вътрешните врати е достатъчно важен етап от ремонта и трябва много внимателно да подберете правилния, както цвят, така и модел, за да изглежда домът Ви приветлив и удобен за живеене.

Класически стил при вътрешните врати

Към този стил врати спадат тези, които имат по-прави линии. Изчистени, едноцветни с класическа визия на стъклото, могат да бъдат прекрасно допълнение към за хола или дневна. А за останалите врати се избира плътен гладък модел с права каса и первази от двете страни, без никакви орнаменти.

бяла интериорна врата

Интериорни врати, излъчващи нов модерен стил

По-съвременните интериорни врати с така наречения модерен стил притежават дребни фигурки, линии, заоблени форми, цветя, огледала, слънца и др. Касите им могат да бъдат, както прави, така и заоблени. Това придава на дома по-голям уют.

По-нестандартни врати за уникална визия

Най-често това са врати за бани, гардеробни помещения, изработени от стъкло или за по-малки отвори. Тези врати притежават механизми за плъзгане на крилото. Изработени са на база на приплъзване. Самите крила притежават различни по размер стъкла, щампи или орнаменти. Има опция двукрилата врата да се направи за по-големи отвори. Така тя ще е подходяща за отделяне на трапезарии, антрета, гостни..

Интериорни врати от магазин

Цвят и дизайн на вратите

При избора на вътрешни врати има много варианти за цвят и дизайн. Могат да бъдат с различено излъчване, в зависимост от Вашите предпочитания. Може да решите да изберете между обла или права каса, дори цветът на крилото, е възможно да не е в един тон с нея.
Крилата могат да предложат различна фрезовка. Врати с фрезовка се предпочитат за спални помещения, например. Врати със стъкло могат се поставят на кухни, всекидневни или междини помещения. Стъклата могат да бъдат орнаментни, матирани, с щампи, огледала и др. Различните стъкла придават и различен облик на един и същи модел вратата.

Важно при избора е от какъв материал и с какъв пълнеж са интериорните врати. Има няколко вида пълнеж, като най популярните са перфорирано ПДЧ и типа пчелна пита.

Вашият коментар