Видове интериорни врати
Видове интериорни врати

Интериорните врати предават, създават и изразяват същинския характер на дома и духа на собственика му. Те прижават силата да разрушат или подобрят първото впечатление за хората, които живеят в дома. Точно поради това подборът на интериорни врати е много важен. Трябва много прецизно и внимателно да се избере правилния цвят и модел, за да изглежда дома ни приветлив и удобен за живеене.

За това подбирането на интериорни врати е много важно и трябва много внимателно да се избере правилния модел и цвят за да изглежда дома ни приветлив и удобен за живеене.

Класически стил при вътрешните врати

Класически стил врати може да се нарекат вратите с по прави линии. Изчистени едноцветни с класическо изчистено стъкло за хол или дневна. А за останалите врати се избира плътен гладък модел с права каса и первази от двете страни, без никакви орнаменти.

бяла интериорна врата

Интериорни врати с модерен стил

По-съвременните интериорни врати с така наречения модерен стил притежават дрени фигурки, линии, заоблени форми, цветя, огледала, слънца и др. При тях касите могат да бъдат както прави, така и заоблени. Това придава на дома по-голям уют.

Има и по-нестандартни врати. Най-често това са врати за бани, гардеробни помещения, изработени от стъкло или за по-малки отворои. Тези врати притежават механизми за плъзгане на крилото. Изработени са на база на приплъзване. Самите крила притежават различни по размер стъкла, щампи или орнаменти. Има опция двукрилата врата да се направи с по-големи отвори. Така тя ще е подходяща за отделяна на трапезарии, да е подходяща за антре, гостни и др.

Интериорни врати от магазин

Цвят и дизайн

При избора на интериорни врати има много варианти за цвят и дизайн. Могат да бъдат с различен по модел и цвят каса. Обла или права и цветът да е различен от цвета на крилото. Крилата могат да бъдат изработени с различна фрезовка. Врати с фрезовка се предпочитат за спални помещения и санитарни помещения. Врати със стъкло могат се поставят на кухни, всекидневни или междини помещения. Стъклата могат да бъдат орнаментни, матирани, с щампи, огледала и др. Различните стъкла придават и различен облик на един и същи модел вратата.

Важно при избора е от какъв материал и с какъв пълнеж са интериорните врати. Има няколко вида пълнеж като най популярните са от пчелна пита и перфорирано ПДЧ.

Вашият коментар

Close Menu