Наръчник как да си изберем интериорни врати
Наръчник как да си изберем интериорни врати

Колкото и да Ви се струва странно, едно от нещата, без които дома Ви ще изглежда незавършен, са интериорните врати. Освен това, че внасят уют и чувство за уединеност, те правят дома красив и приветлив. Макар и да им отделяте не толкова обстойно внимание, в сравнение с останалите мебели от вътрешния дизайн, липсата им се усеща и създава чувство за празнина.

Основни размери при вътрешните врати

Търсенето на перфектната интериорна врата, понякога се превръща в тежък и трудоемък процес. Изчистените, гладки модели са най-разпространените в съвременното предлагане. Те имат няколко варианта от размери – 60 см., 70 см., 80 см., 90 см. Моделите с остъклена част най-често се срещат с размер на крилата 70 см. и 80 см., а тези с релеф – 60 см., 70 см. и 80 см. Но всичко зависи от типа врата и от пространството, с което разполагате. За да поставите желания от Вас размер, понякога се налага да реконструирате отвора. В повечето модерни домове, това е напълно възможно. Така ще имаме желаната врата с точния размер за Вас.

Разходи при покупка и монтаж на вътрешните врати

В зависимост от произхода на вратата, размерите на касите и самите модели, цените започват от около 300 лв. Предвид какъв е размерът на отворите и особеностите по него, монтажът също не бива да се забравя, така че попитайте са подробностите.

Различни модели интериорни врати

  • Френски модели интериорни врати;

Тези модели внасят чувство за елегантност и стил в дома. Двойните крила, с които са характерни, отварят огромно пространство и правят помещението просторно. В допълнение към всичко това, ако паната са изработени от стъкло, ще имате удоволствието да влиза и повече светлина в дома.

  • Ретро врати;

Тези врати все по-успешно започват да се вписват в интериора на съвременния дом. Повечето клиенти, ориентирали дизайна на жилището си в стил „винтидж”, се спират на този тип модел интериорна врата. Те могат да бъдат изкуствено състарени, с добавени дръжки с подобен ефект.

  • Плъзгащи модели;

Недостатъчното място за отваряне на стандартна интериорна врата се оказва сериозен проблем понякога, както и звукът от непрестанното блъскане на вратата в самата стена. Положителната новина е, че има решение за този проблем. Монтирането на плъзгаща врата е перфектното решение! Друг плюс за такъв тип усвояване на пространството, е че то определено ще се разшири.

Вашият коментар

Close Menu