Наръчник как да си изберем интериорни врати
Наръчник как да си изберем интериорни врати

Колкото и да ни се струва странно, едно от нещата, без които дома ни ще изглежда незавършен, е интериорната врата. Освен това, че внасят уют и чувство за уединеност, те правят дома красив и приветлив. Макар и да им  отделяме по-малко внимание, отколкото на останалите неща от вътрешния дизайн, липсата им се усеща и създава чувство за празнина.

Търсенето на перфектната интериорна врата може да се окаже не лека задача. Изчистените, гладки модели са най-разпространените на пазара. Те се предлагат в размери 60 см, 70 см, 80 см, 90 см. Моделите с остъклена част най-често се срещат с размер на крилата 70 см и 80 см, а тези, с релеф – 60 см, 70 см и 80 см. Но всичко зависи от типа врата и от пространството, с което разполагаме. За да поставим желания от нас размер понякога се налага да реконструираме отвора. В повечето съвременни жилища това е напълно възможно. Така ще имаме желаната врата с желания от нас размер.

Предстоящи разходи при покупка и монтаж на вътрешните врати

В зависимост от произхода на вратата, размерите на касите и самите модели, цената варира между 200 и 500 лв. Според това какъв е размерът на отворите и особеностите по него, монтажът на 1 бр. интериорна врата  може да излезе на стойност 45-55 лв.

Различни модели интериорни врати

  • Френски модели интериорни врати

Тези модели внасят чувство за елегантност и стил в дома. Двойните крила, с които са снабдени отварят огромно пространство и правят помещението  просторно. В добавка към това, ако паната са изработени от стъкло,  допълнително ще влиза и повече светлина.

  • „Врати на плевня”

Тези врати все по-успешно започват да се вписват в интериора на съвременния дом. Повечето клиенти, ориентирали дизайна на жилището си в стил „Винтидж”, се спират на този тип модел интериорна врата.

  • Плъзгащи модели

Недостатъчното място за отваряне на стандартна интериорна врата се  оказва сериозен проблем, понякога, както и звукът от непрестанното блъскане на вратата в стената. Добрата новина е, че има решение за този проблем. Монтирането на плъзгаща врата е перфектното решение. Друг плюс към тях е това, че спестяват доста място.

Вашият коментар

Close Menu