You are currently viewing Еко фурнир
Еко фурнир

Какво представлява този материал?

Еко фурнирът е материал с иновативни качества за облицоване на интериорни врати. По-специалното е, че той не съдържа тежки метали, феноли, разтворители, което има своя ефект върху физическото здраве и ползите за околната среда.

Еко фурнирът е смес от дървесна целулоза и пластмаса. Повърхността му е от целулозни влакна, е допълнена от полиуретанов слой, чийто ефект е отличен и прави вътрешните врати, както и всички продукти от Еко фурнир, забележително устойчиви на надраскване, подобно на естествения фурнир.

Лист фурнир в цвят златен дъб

Този иновативен материал се залепя директно отгоре на HDF или MDF подготвени плоскости. Процесът се извършва с лепило, с качества на отлично слепване и може да издържи на температури до 80°C, гарантирайки висока трайност.

Масивна дървесина или Еко фурнир?

Знайте, че с променящи се условия на заобикалящата среда в помещенията – температура и влажност, много от интериорните врати от естествени материали са склонни към изкривяване и напукване, което налага подмяната им. Масивна дървесина, изисква постоянна грижа, като шкурене, боядисване и запечатване с лак. Стабилните вътрешни врати с Еко фурнировани повърхности не са обект на същите изисквания, предизвикани от експлоатацията в неподходящи условия.

Друг техен плюс е леката им маса. Вътрешните врати от масивна дървесина са действително доста тежки. Боравенето с крилата от деца и по-трудно подвижните хора, се оказва голямо предизвикателство. Внушителният им външен вид, който може би, в началото Ви е впечатлил, сега по-скоро е в техен минус.

Качества на интериорните врати с Еко фурнир

Интериорна врата Ефапел със стъкло и орнаменти в цвят императорска акация
  • Влагоустойчиви вътрешни врати, без термити или плесени;
  • Устойчивостта им на надраскване е по-добра от тази на дървения фурнир;
  • Покритието от този клас, ги прави издръжливи на температурни колебания;
  • Външният вид им вид е напълно идентичен с този на масиените врати от естествено дърво;
  • Държат висок коефицент за протриване и износване;

Интериорни врати Ефапел

Ако желаете да притежавате интериорни врати с тези качества, можем да Ви насочим към серия врати – Ефапел, полско производство. Внасят се у нас от официален търговец и предоставят прекрасни модели с фрезовки, плътни или стъклени крила. Можете да ги разгледате в най-реномираните шоуруми в България!

Вашият коментар