You are currently viewing Входни блиндирани врати
Входни блиндирани врати

Всички сме живели в жилища с дървени входни врати, но идва момент, когато искаме да я сменим с нещо по-ново, модерно и сигурно. Труден е изборът, на пазара има толкова голям избор от модели и колкото и лесен да изглежда изборът й, не е такъв. Блиндираните врати са най-добрият и правилен вариант, на който можем да се спрем.

Първите неща към които да се насочим са материалът, цветът и пълнежът на вратата. Материалът е важен по отношение на издръжливостта, живота и покритието за външни атмосферни условия. Естествено всички гледаме и външния вид, какъв ще е цветът на фрезовката, дръжките, да си пасне със стените, обзавеждането и интериорните врати. Предлагат се врати с различен пълнеж: тип пчелна пита, полистирен и най-доброто за шумо и топло изолация е минералната вата. Колкото Вашата врата е по-дебела и колкото по-добър изолационнен материал има в нея толкова домът Ви е по-добре защитен. Богата цветова гама позволява лесния избор. Вече по-харесвани са светлите цветове.

На следващо място при избора ни са заключващите системи. Винаги, когато може избирайте два броя заключвания, тъй като това увеличава степента на защита, увеличава времето за реакция при евентуален взлом и затруднява крадците. Вече се предлагат и модели с алармена система, лесна за използване при отварянето на вратата, ако не се въведе правилният код тя оглася цялото стълбище със силен алармен звук, който да изгони и изплаши нарушителите.

Предлагат се модели с облечена каса в същия цвят, което допринася за красивия облик на вратата.

Блиндираните врати са с пасивни шипове, които остават в касата при затваряне. Дори вратата да се отваря навън и пантите да са отвън, при евентуалното им изрязване, крилото пак няма да се отвори, защото точно тези шипове го държат към касата.

Тези врати с UV защита са подходящи за къщи, защото няма да се наруши покритието им от слънцето. Различни аксесоари има към тях шпионка, чукче и резе.

Касите вече са разтегателни с уширения и така покриват зида и отвътре, и отвън. Това би Ви спестило време и средства, защото няма да се налага доизмазване и допълнителни довършителни дейности.

Вашият коментар