You are currently viewing Различни видове интериорни врати
Различни видове интериорни врати

Моделите на вратите, влияят значително на структурата на интериора. Препоръчва се тяхното подбиране да бъде според декорацията и стила на дома. Те имат ролята на допълващ елемент. Още в първия момент, когато влезете Ви привличат погледа. Разбира се, трудно е да се разбере коя точно интериорна врата е подходяща за съответния стил обзавеждане. Поради тази причина днес сме съставили примерни модели за интериорни врати.

Модели от масивна дървесина

Това са едни от класическите модели със структура, която подхожда на всеки дом. В допълнение към цветовата хармония на интериорните врати, има още една характеристика, която ги прави най-предпочитани. Тя е именно, че благодарение на дървената си специфика, вратите са устойчиви на петна и добавят неутралност към интериора. Често са предпочитани, защото имат естествена текстура и не изискват системно почистване, което е чудесно за всяка домашна обстановка.

Модели от двукрили врати

Те са са модели, подходящи за големи площи. Възможно е да ги видите не само в домовете, но и в много бизнес центрове. Важна характеристика за работните места е да осигурят широка входна зона, чрез отваряне на двойните крила, а когато е необходимо може да се положат и в големи къщи. Особено предпочитани са в зали с широки входове. Най-голямата причина за това е, че влизат повече топли и светли лъчи, особено през зимния период.

Дизайнерски стил на интериорните врати

Те се открояват с уникалното си превъзходство. Особено през последните години, използването им се увеличи, поради оригиналността им , която е цел за модерните и млади хора.
Към тези интериорни врати спадат и такива, в чиято изработка се използва дървен цветен дизайн, който обикновено се комбинира и адаптира успешно с цвета в дома и привлича вниманието благодарение на излъчването си.

Френски модели на врати

Frenska Vrata

Използването на френски модели врати у нас се увеличи значително в сравнение с преди. Това е така, защото те имат много предимства. Френските модели врати притежават структура подходяща за всеки дом, поради предимството на двойното крило и адаптирането, както към стандартното, така и към модерното стилово излъчване на обзавеждането. Тази уникална линия на френските врати е идеална за хора, които искат да отразяват повече от един стил в дома си.

Модели, които работят чрез плъзгане

Интериорни врати с метод на отваряне, чрез плъзгащи елементи се произвеждат за входове с големи размери. Предпочитат се при разделяне на всекидневни от кухненската част или спални. Има и някои модели, които са направени от стъкла, така че помещенията, в които не прониква много светлина, да бъдат по-осветени и просторни.

Модели от матирано стъкло

Стъклена матирана врата

Потребителите, които искат да използват стъкло в моделите интериорни врати, се отказват, поради отпечатъци и петна, както и недостатъчна неприкосновеност на личното пространство. Благодарение на матирано стъкло обаче можете да имате стъклена врата, устойчива на петна. Желаещите да притежават врати със стъкло, спокойно могат да поставят модели от матирано стъкло без да изпитват притеснение, че всичко лично ще им бъде на показ.

 

Вашият коментар