You are currently viewing 4 съвета, които да Ви помогнат в избора на интериорни врати
4 съвета, които да Ви помогнат в избора на интериорни врати

Интериорните врати са с по-различно предназначение от входните. Те са ключов аспект за оформяне на декора на Вашето жилище. Напълно отделят личното Ви пространство, могат да скрият съдържанието на килерите, засилвайки очарованието на дома Ви и да допринесат за уюта в него. Следващите насоки под формата на конкретен план, ще са Ви изключително полезни в търсенето на най-добрите интериорни врати.

Изберете интериорният стил на Вашата врата

Всяка врата за вътрешно ползване е нужно да отговаря на дизайна на помещенията. Съобразете се с размера им и какво ще им е приложението, когато решавате какъв ще е стилът ѝ. Пример за това са интериорни врати с прекалено ангажиращ модел. Той би стоял твърде не на място, поставен в мъничка стая или килер.

бяла интериорна врата

Предварително определете как ще се отваря крилото

Разберете по какъв начин предпочитате да се отваря вратата. Какъв е стандарта? Накъде е по-удобно това да става? В случай, че решите да е навътре, има ли достатъчно място или няма? В същото време пречи ли на скрин, шкаф и т.н? За вратите на спалнята стандартно е прието отваряне навътре, докато вратите, които разделят общи пространства, могат да се променят според Вашето удобство. Друг вариант, спестяващ място е вратата с плъзгащ механизъм, тя наред с това предимство, изглежда атрактивно и модерно.

Информирайте се за вида на материала на вратите

Вътрешните врати могат да предложат богат набор от материали. Имате възможност да заложите на олекотен пълнеж (пчелна пита), но има и други, които са от масивно дърво, докато трети са от HDF, ПДЧ или стъкло. Стъклото е по-добро за слънчеви стаи, но не е подходящо за спалня, баня или всяко друго помещение, което осигурява лично пространство.

Вградена бяла врата

Решете в какъв цвят ще са Вашите интериорни врати

Първо трябва да решите с какво смятате да съчетаете цвета на вратите. Дали, ще бъде в един тон със боята по стените и подовата настилка или искате да направите контраст между вратите и останалият интериор. Вземете мостра на плочка, ламинат или боя, за да улесните избора си на цвят.

Вашият коментар