4 съвета, които да Ви помогнат в избора на интериорни врати
4 съвета, които да Ви помогнат в избора на интериорни врати

Интериорните врати са с различно предназначение от входните. Те са съществена част от декора на Вашия дом. Те осигуряват личното Ви пространство, могат да скрият съдържанието на килерите, могат да засилят очарованието на дома Ви и да допринесат за уюта в него. Следващите стъпки ще Ви помогнат в търсенето на най-добрите интериорни врати.

Изберете интериорният стил на Вашата врата

Всяка вътрешна врата трябва да съответства на визията на Вашият дом. Съобразете се с размера на стаята и за какво ще бъде използвана, когато избирате стила ѝ. Например, интериорни врати с прекалено ангажиращ модел би изглеждала твърде неподходяща, поставена в мъничка стая или килер.

бяла интериорна врата

Предварително решете как искате да се отваря вратата

Разберете по какъв начин предпочитате да се отваря вратата. Какъв е стандарта? Накъде е по-удобно? В случай, че решите да е навътре, има ли достатъчно място и няма ли да пречи на скрин, шкаф и т.н. Вратите на спалнята стандартно се отварят навътре, докато вратите, които разделят общи пространства, могат да се променят според Вашето удобство. Друг вариант, спестяващ място е плъзгащата врата, освен това изглежда модерно и стилно.

Проучете от какъв материал са вратите, които смятате да закупите

Вътрешните се изработват от различни материали. Някои са с олекотен пълнеж (пчелна пита), други са от масивно дърво, а трети са от HDF, ПДЧ или стъкло. Стъклото е по-добро за слънчеви помещения, но не е подходящо за спалня, баня или всяко друго помещение, което осигурява лично пространство.

Вградена бяла врата

Изберете цвят за вашите интериорни врати

Първо трябва да решите с какво смятате да съчетаете цвета на вратите. Дали ще бъде в един тон със боята по стените и подовата настилка или искате да направите контраст между вратите и останалият интериор. Вземете мостра на плочка, ламинат или боя, за да улесните избора си на цвят.

Вашият коментар

Close Menu