You are currently viewing Плъзгащите се интериорни врати – Част 1
Плъзгащите се интериорни врати – Част 1

Със затоплянето на времето навлизаме, както всяка година, отново в сезона на ремонтите. Той може да носи много удоволствие и удовлетвореност, ако сме планирали всичко както трябва, но и много напрежение, ако не сме. При планирането на етапите от него, понякога се получават неприятни изненади – неочаквани, както от нас, така и от нашите майстори. Те забавят сроковете на изпълнение и могат да объркат целия ни план.

За това преди да се изправим пред такъв проблем е хубаво да обмислим хубаво всичко.

Днес ще се спрем на решението – плъзгаща интериорна врата. Какви са нейните предимства и защо понякога тя е по-доброто решение?

Какви са предимствата на такава врата? – при малки пространства и натрупване на врати в близост една до друга се появява моментът с напасването им – коя накъде да се отваря, ще се блъскат ли те една в друга, как да спестим пространство и т.н. Решението ни – плъзгаща се врата – спестява място, не отнема от използваемото жилищно пространство, две врати могат да се напаснат една върху друга и разбира се, придаването на особен и специфичен характер на интериора.

Но какво е плъзгаща се врата?

Плъзгащата интериорна врата представлява крило от врата, било то стъклено, масив дърво, ПДЧ или друго, което се монтира на плъзгащ механизъм с вкопана дръжка, за удобство при отваряне. Тя може да бъде вградена – такава, която се скрива в специално изградена за това куха стена или такава, която се плъзга по повърхността на стената и ляга върху нея.

В първия случай плъзгащият механизъм може да остане също вграден и да не се забелязва. A ако се спрем на втория вариант, може да го облечем с первази в цвят съвпадащ с интериора.

Обличането на зида на стената не е задължително и е опционално, но е вариант само, ако се спрем на плъзгаща се врата успоредно на стената. При вградената такава може да сложим само первази, за да не пречи касата на движението на крилото.

Вашият коментар