You are currently viewing Пoртални врати и двойни плъзгащи врати
Пoртални врати и двойни плъзгащи врати

Когато искате да разделите или просто преградите дадено помещение на две, порталните вътрешни врати са най-доброто, сред което можете да изберете. Също така те са идеални решение и за клиенти, които не желаят да стесняват по една или друга причина своите отвори.

Полезни насоки при избора на портални врати

Според размера на отвора и желанието Ви могат да се комбинират еднакви или различни по ширина крила. Когато се монтира порталът реално ще имате едно използваемо крило, а другото ще остане статично посредством така наречените сюрмета, така то ще се отваря само при нужда. Винаги, когато се появи необходимост да разширите пространството, можете да отворите и другото крило на вратата.

Особеното при тези видове интериорни врати е, че ако повърхността на крилата Ви са с фрезовка или стъкло, двете крила е добре да бъдат с еднаква ширина, в противен случай рискувате да сте разочаровани от крайния резултат. Причината е в това, че би се получила несъразмерност на фигурата върху вратата. Представете си, например ,че прережем фрезовано крило в ширина, за да се вмести във Вашия размер. Така фигурата на крилото ще бъде развалена необратимо и това няма да допринесе особено за добрия краен вид на портала. Разбира се, задължение на консултанта е да обясни тези неща, но в крайна сметка последното решение е на клиента. Най-добре е, в случай че разликата в крилата Ви е значителна, да оставите по-малкото крило абсолютно изчистено. По този начин ще акцентирате върху орнамента на широкото крило и вратата Ви визуално ще изглежда красиво, а Вие ще сте напълно доволни от този факт.

Плъзгащите врати са също решение

Голяма плъзгаща врата водеща към баня с черен обков и крило в светло кафяв цвят

Добър избор за по-широки отвори са и плъзгащите врати. Практически не заемат визуално пространството в помещението, тъй като се плъзгат станично. Единственото условие е да имате достатъчно място за плъзгане встрани. Съществува и възможност да скриете крилата в стената, подобно на джоб. Така ще постигнете отворено пространство в стаята.

Практически всеки модел на интериорна врата по желание може да се произведе като портална или плъзгаща врата. От Вас се очаква единствено да решите какво Ви харесва и да се насладите на един по-красив дом.

Вашият коментар