You are currently viewing Особености на алуминиевите интериорни врати
Особености на алуминиевите интериорни врати

Алуминият се нарича „магически метал“. Намира се главно като бокситова руда, като сред най-често срещаните елементи в земната кора и най-разпространеният метал на Земята. В по-голямата си част модерните интериорни врати се изработват от един от трите материала:

  • дървесина;
  • PVC пластмаса;
  • алуминий.

Обработка на алуминий

Всички те има своите уникални и силни страни. Ако търсите нов комплект врати, ще трябва да вземете предвид фактори, включително вашия бюджет, декор и лични предпочитания. Алуминиевите врати са привлекателна опция, която си заслужава да се обмисли.

Предимства на алуминиевите врати

Притежават голяма здравина

Алуминият е по същество здрав материал. Това премахва необходимостта от изключително обемисти носещи рамки и максимизира колко стъкло може да бъде вградено в една врата и колко светлина може да влезе в дома.

Тези врати имат лесна поддръжка

Докато дървеният материал може да се нуждае от преработване от време на време, алуминият се покрива с прахово покритие с изключително здрав завършек, който ще устои на удари и драскотини и ще изглежда фантастично за целия живот на вратата.

Алуминиевите врати предлагат добри топлинни характеристики

Металите отлично предават топлина. От това можем да си направим извода, че алуминиевите врати не са добра опция за нас, ако искате да подобрите енергийната си ефективност. Производителите са предвидили този проблем и дават решение за него, като са включили слой изолационен материал в рамката. Нещо повече, тъй като рамките са толкова тънки, по-голямата част от вратата е оформена от двойно или тройно стъкло, което помага да се предпази от загуба на топлина.

Алуминиевите врати са 100% рециклируеми

Въпреки че въздействието на околната среда може да не е на върха на списъка с приоритети на повечето собственици на жилища, това е област, в която алуминият има своите предимства. Материалът е 100% рециклируем, без разграждане, което означава, че щом Вашите врати се нуждаят от смяна, те няма да стигнат до сметището.

Вашият коментар