Правилна експлоатация и грижа за интериорните Ви врати
Правилна експлоатация и грижа за интериорните Ви врати

Вратите в дома Ви са важна и неизменна част от интериорa. За да ги запазим за по-дълго време трябва да полагаме грижа за техния добър външен вид, а за да направим това е необходимо да знаем как да ги почистваме правилно – с правилните препарати и тъкани.

При всички врати покритието е различно и това е най-важното, с което трябва да се съобразим. Интериорните врати с каквото и да е покритие обаче не е препоръчително да се търкат с грапави гъби или с абразивни препарати, който могат да надраскат покривния слой. Най-подходящо за почистване е да ползвате препарати за почистване на дърво, както и меки гъби. Не е необходимо ежедневно почистване на вратите с препарати може просто да ползвате леко влажен парцал, защото пък и прекомерното ползване на препарати би им навредило, а ние не искаме това.

Друго важно правило освен правилното им почистване е да не ги излагаме на постоянна влага, защото което и да е и каквото и да е дърво в един момент започва да се напоява и да се раздува. Още едно важно условие за запазване на интериорните Ви врати за по-дълъг период от време е да се съобразява разстоянието, на което поставяте електроуреди излъчващи силна топлина или пък в близост до печка с дърва. Поставени на постоянно нагряване вътрешните врати със сигурност биха се деформирали и това няма да е заради материала, от който са направени, а заради това, че прекомерно са нагрявани.

Желателно е да не пропускате поне веднъж месечно да се погрижите и за съставните части на вратите като: пантите и патроните, като на тези части им е необходимо да бъдат смазвани със специални за целта смазочни материали.  Спазвайки елементарни правила бихте могли да си спестите много главоболия и да избегнете момента, в който ще се наложи да купите нови врати.

Всеки от нас закупувайки каквато и да е стока трябва добре да се запознае с най-добрия начин, по който може да я ползва и пази, защото след това дори и да се предяви някаква претенция относно покритие , материал и тн. би било грешно, тъй като проблемът не се корени в продукта, а в начина по който е ползван.

Няма да отнеме много време да обърнете нужното внимание на условията за поддръжка, затова не го отлагайте.

Вашият коментар

Close Menu