Наръчник за начинаещи – как най-лесено да изберем подходящ цвят за интериорна врата
Наръчник за начинаещи – как най-лесено да изберем подходящ цвят за интериорна врата

Ако се нуждаете от освежаване на жилището и сте решили да правите лек ремонт защо не помислите и за това да смените старите си интериорни врати. Ако останат ефектът от ремонта ще бъде някак незадоволителен. Тревожи Ви, че сте начинаещи в тази насока, че не знаете кое как да съчетаете, не сте запознати с най-подходящите цветови комбинации. Ние имаме решение за всяко едно ваше притеснение.
Когато избирате цвят на интериорните врати, е необходимо да обърнете внимание на пода и стените, до които ще са монтирани вратите. Не бива да се сливат цветовете, но и не бива да са в крайно различни цветове, защото по този начин рискувате да станат прекалено шарени, а това в никакъв случай не е целта ни.

интериорни врати

Необходимо е да подходите с прецизност към детайлите, които се съдържат в помещението. Ако например имате бели стени те позволяват да се монтира всякакъв цвят врата, но не и бяла. При монтаж на бяла врата, тя би се сляла със стената и ще стане почти незабележима, а ние не желаем този ефект. За пода също не е препоръчително да бъде в еднакъв цвят с вратата. Ако подът ви е кафяв, а стената бяла, без проблем може да се монтира врата в цвят Венге. Така ще се отличава и от пода и от стените. Нужно е да се обърне внимание и на мебелите в помещението. Ако са в цвят венге значи сме на прав път. Въпреки че има и други цветове, които ще подхождат на врата в цвят Венге и бели стени, но това е въпрос на вкус.
Ако стените в помещението са в така нашумелия напоследък червен цвят, то най-добре би стояла врата, която е в цвят перла или бяла. Има много нюанси на бял цвят, така че имате богат избор, въпросът е да имате усет за цветовете и да си представите как биха изглеждали един до друг. Ако се тревожите, че няма да направите най-подходящите цветови комбинации винаги може да се консултирате със специалисти и да направите най-добрия възможен избор за Вас.

Вашият коментар

Close Menu