Врати за офис – критерии за подбор
Врати за офис – критерии за подбор

Ако имате казус за това да монтирате врати за офис помещение, веднага става ясно, че в критериите за подбор ще присъстват разлики в сравнение с тези, които ни напътстват при избора на врата за апартамент или къща. Офис пространствата, с техните предназначения, могат да бъдат различни, но има няколко особености, които би било редно да се включат в темата, без да има значение насоката към каквато и да е врата.

Какво да запомните при избора на офисна врата

Не е нужно врата за офиса да е елитна и много скъпа, поради това бюджетното изискване при набавянето на офисна врата играе голяма роля. Вратата към кабинета има строг, поддържан, лаконичен дизайн, спокоен и дискретен цвят. Нищо не трябва да отклонява служителите от основните им отговорности. Подобна врата обикновено се вписва добре към интериора на офиса.

Хубаво е да се сложи като удивителна, че вратата на офиса се отваря и затваря през деня много по-често, отколкото всяка интериорна врата в апартамент. Такава врата трябва, в буквалния смисъл на думата, да издържи тежки натоварвания и да изпълнява функциите си.

Звукоизолацията е важен фактор при избора. За да се създаде добра и тиха работна среда, е много важно вратата не само да не допуска външни шумове в офиса, но и да не създава силни шумове, когато се отваря и затваря. Може да го считаме особено за места, където посетителите постоянно идват и си заминават. Ако вратата се удря с „гръм и трясък” или скърца всекидневно, тя може да окаже влияние на работата на служителите.

Избор на правилната врата

Какви опции, въз основа на всичко написано по-горе, имате за офиса измежду всички разнообразни врати. Желаем да споделим с Вас, няколко скромни идеи:

  • PVC врати. Добрите черти на тази опция са бюджетът и семплият дизайн. Такава врата не е никак зле за целта. Въпреки това, свойствата на шумоизолацията при PVC вратите са малко по-лоши, отколкото при някои от другите варианти. И все пак те остават едни от най-популярните опции на врати за офис помещения, банки и т.н.
  • Врати от Еко фурнири. Новото поколение врати се характеризира със сдържан съвременен дизайн, висока здравина и добри звукоизолационни свойства. Подобна идея ще се съчетае перфектно в интериора на модерната офис сграда.
  • Стъклени врати. Интересен вариант за модерен бизнес център, в стила на високите технологии, за офиси в голяма корпорация, когато се изисква да се създаде атмосфера на единство и цялост. Тези врати изискват внимателна експлоатация, но и изглеждат много скъпи и ефектни.

В офиса рядко се избират врати от масивна дървесина – подобна покупка би била с прекалено голяма цена и не е много удачно в строгия модерен интериор.

Правилният избор на офисна врата е гаранцията за комфортна работна среда и правилното впечатление на Вашите клиенти!

Вашият коментар

Close Menu