Врати за офис – критерии за подбор
Врати за офис – критерии за подбор

Ако трябва да изберете врата за офис помещение, веднага става ясно, че критериите за подбор ще бъдат различни от тези, които ни напътстват при избора на врата за апартамент или къща. Офис пространствата, с техните предназначения, могат да бъдат различни, но има няколко особености, които трябва да се вземат предвид при избора на такава врата.

Какво да запомните при избора на офисна врата

Не е нужно врата за офиса да е елитна и много скъпа, поради това бюджетният критерий при избора на офисна врата играе голяма роля. Вратата към кабинета има строг, поддържан, лаконичен дизайн, спокоен и дискретен цвят. Нищо не трябва да отклонява служителите от основните им отговорности. Такава врата обикновено се вписва добре към интериора на офиса.

Трябва да се помни, че вратата на офиса се отваря и затваря през деня много по-често, отколкото всяка интериорна врата в апартамент. Такава врата трябва, в буквалния смисъл на думата, да издържи тежки натоварвания и да изпълнява функциите си.

Звукоизолацията е важен фактор при избора. За да се създаде добра и тиха работна среда, е много важно вратата не само да не допуска външни шумове в офиса, но и да не създава силни шумове, когато се отваря и затваря. Това се отнася особено за места, където посетителите постоянно идват и си отиват. Ако вратата се удря с „гръм и трясък” или скърца цял ден, тя бързо ще повлияе на работата на служителите.

Избор на правилната врата

Какви опции, въз основа на всичко написано по-горе, имате за офиса измежду всички разнообразни врати. Ето някои от тях:

  • PVC врати. Положителните черти на тази опция са бюджетът и семплият дизайн. Такава врата не е никак зле за целта. Въпреки това, свойствата на шумоизолацията при PVC вратите са малко по-лоши, отколкото при някои от другите варианти. И все пак те остават едни от най-популярните опции на врати за офис помещения, банки и т.н.
  • Врати от Еко фурнири. Новото поколение врати се характеризира със сдържан съвременен дизайн, висока здравина и добри звукоизолационни свойства. Тези врати ще се вписват перфектно в интериора на модерната офис сграда.
  • Стъклени врати. Интересен вариант за модерен бизнес център, в стила на високите технологии, за офиси в голяма корпорация, когато се изисква да се създаде атмосфера на единство и цялост. Тези врати изискват внимателна експлоатация, но и изглеждат много скъпи и ефектни.

В офиса рядко се избират врати от масивна дървесина – тази опция е твърде скъпа и не е много подходяща в строгия модерен интериор.

Правилният избор на офисна врата е гаранцията за комфортна работна среда и правилното впечатление на Вашите клиенти!

Оценете статията:

Вашият коментар

Close Menu