Виж колко лесно можеш да се грижиш за твоите врати.
Виж колко лесно можеш да се грижиш за твоите врати.

Вратите са много важна част от нашия интериор и имат важна функция във всеки дом или офис. За да функционират правилно на вратите, е необходима грижа и внимание. Те трябва задължително да се почистват, механичните частички да се смазват редовно, поне веднъж месечно и ако е необходимо от време на време да се пристягат крепежните елементи и обковът.

Почистването се извършва много лесно, използвайте памучна или микрофибърна кърпа и препарат, който се впръсква на кърпата определено от Вас количество. Препаратът не трябва да съдържа твърди, абразивни частици, да не е на спиртна основа, защото това може да наруши покритието на самата вратата и да допринесе за промяна на нейния цвят.

За да функционира правилно една врата е необходимо подвижните части като например патрон, дръжки, брави и панти и други, да се почистват и смазват редовно, поне един път в месеца. За патрона се използва специална графитна смазка, като самото смазване се извършва чрез впръскване в дупката на ключалката. Дръжките се смазват с течна грес чрез впръскване в основата. Пантите също се смазват с течна грес или масло, като тя трябва да навлезе във вътрешността на самите панти.

За самото притягане на крепежните елементи и обкова не са нужни специални умения и знания. Необходима ни е кръстата отвертка и шестограмни ключове. Toва го може всеки в домашни условия.

Поставянето на препятствия като например кабел, разклонител и т.н. затрудняват нормалната функция на вратата и поради това възникват последствия, които не подлежат на ремонт и водят до цялостна смяна на продукта, което разбира се не е желателно. Затова трябва да бъдете много внимателни. След като спазвате тези лесни инструкции, Вашите врати ще функционират правилно и ще им се радвате още дълги години, което всъщност е най-важното за интериора на дома Ви. Правилната експлоатация на вратите води до тяхното правилно функциониране.

Вашият коментар

Close Menu