You are currently viewing Виж колко лесно можеш да се грижиш за твоите врати.
Виж колко лесно можеш да се грижиш за твоите врати.

Вратите са много важна част от нашия интериор и имат важна функция във всеки дом или офис. За да функционират правилно на вратите, е необходима грижа и внимание. Те трябва задължително да се почистват, механичните частички да се смазват редовно, поне веднъж месечно и ако е необходимо от време на време да се пристягат крепежните елементи и обковът.

Почистването се извършва много лесно, използвайте памучна или микрофибърна кърпа и препарат, който се впръсква на кърпата определено от Вас количество. Препаратът не трябва да съдържа твърди, абразивни частици, да не е на спиртна основа, защото това може да наруши покритието на самата вратата и да допринесе за промяна на нейния цвят.

За да функционира правилно една врата е необходимо подвижните части като например патрон, дръжки, брави и панти и други, да се почистват и смазват редовно, поне един път в месеца. За патрона се използва специална графитна смазка, като самото смазване се извършва чрез впръскване в дупката на ключалката. Дръжките се смазват с течна грес чрез впръскване в основата. Пантите също се смазват с течна грес или масло, като тя трябва да навлезе във вътрешността на самите панти.

За самото притягане на крепежните елементи и обкова не са нужни специални умения и знания. Необходима ни е кръстата отвертка и шестограмни ключове. Toва го може всеки в домашни условия.

Поставянето на препятствия като например кабел, разклонител и т.н. затрудняват нормалната функция на вратата и поради това възникват последствия, които не подлежат на ремонт и водят до цялостна смяна на продукта, което разбира се не е желателно. Затова трябва да бъдете много внимателни. След като спазвате тези лесни инструкции, Вашите врати ще функционират правилно и ще им се радвате още дълги години, което всъщност е най-важното за интериора на дома Ви. Правилната експлоатация на вратите води до тяхното правилно функциониране.

Вашият коментар