You are currently viewing Какво можеш да научиш за интериорните врати
Какво можеш да научиш за интериорните врати

Нашия блог разполага с редица достъпни статии написани за вътрешните врати, които ще Ви насочат, ако Ви предстои подмяна на амортизиралите вътрешни врати с нови. Основните принципи, които е от значение да знаете за вътрешните врати са няколко, а именно:

  • от какви материали са изработени
  • какво е покритието им
  • кой е производителя на вратите
  • размерите, които можете да намерите

Материали за изработка

Нека започнем от някои, видовете материали, които е възможно да се използват за изработката на интериорни врати – ПДЧ, МДФ и HDF. Материалът ПДЧ е характерен с това, че неговите дървесни частици не са добре пресовани. Плоскостите от ПДЧ са слаби и лесно могат да бъдат увредени, също така вратите от ПДЧ трябва да се слагат в помещения с ниска влажност, защото лесно се измятат.

MDF врати

Тези от вратите, при които е ползван МДФ материал са една идея по-здрави сравнявайки ги, с тези които са направени от ПДЧ. Предимството на МДФ-а, е че плътността на плоскостта е много по-добра и в този случай сами се досещате, че съответно са малко по-издръжливи на влага.

Стъклена интериорна врата

HDF материал

Следващия материал, който е редно да Ви представим е HDF. Този материал е висококачествен, изработва се от дървесни частици, премесени с лепила, които съответно се обработват под влиянието на много висока температура. В резултат на цялата тази процедура се получават издръжливи на удар плоскости. Именно заради характеристиката му – висока плътност, тези плоскости са защитени от мухъл и гъбички. HDF плоскостите са много лесни за изрязване, защото не се рушат при обработка.

Обобщихме някои от материалите, които се ползват за интериорните врати, в продължение на тази статия ще са различните покрития, които се правят върху тези материали. Така с всяка стъпка ще достигнем до това да сте информирани какви врати ще срещнете на пазара към момента. Важно е да уточним, че го правим с едничка цел, да направите правилния избор според Вашите изисквания и желания.

Вашият коментар