You are currently viewing Кои е правилния избор на врата за дневна?
Кои е правилния избор на врата за дневна?

Дневната е може би най-специалната стая от нашия дом, защото там най-често се събират всички от семейството, обсъждат, споделят, планират всичко свързано с това домакинство. В същото време там посрещаме нашите гости, роднини и понякога дори провеждаме делови срещи, затова е важно нейният вид да е представителен и уютен.

За да се отрази колко е специално това пространство и за да се акцентира върху границата и с другите помещения, трябва с прецизност към детайлите да се избира тази врата. Цветът и дизайнът и трябва да са подходящо съчетани с интериорът както и с обзавеждането на стаята, да е лесна за поддържане и най-важното е да е функционална. Не трябва да гледаме на тази врата като даденост,защото ако не се вписва с обстановката и не е на подходящото място тя ще грабне вниманието на гостите, а и ще ни се набива на очите на нас самите всеки ден. Докато ако е избрана с вкус и стил просто ще се слее с всичко останало и няма да и се обръща такова внимание.

Вградена бяла врата

Интериорни врати със стъкла

Много подходящи са остъклените модели,защото по този начин изглеждат елегантно и стилно, а и в същото време с модерното си излъчване умело можем да ги съчетаем със другата стъклена част от помещението, например с масичката за кафе или витрината на секцията. И така се създава една завършеност и хармоничност на стаята. Желателно е цветът на вратата да е в тона на останалото обзавеждане, като ви съветваме да се изберат изчистени цветове. Важно е с какви препарати ще третирате повърхността на вратата,за да не нарушим покритието и да не остават петна. За да се запази блясъкът на стъклената част по врата също е необходимо да се поддържа редовно и с подходящи за стъкло продукти.

Изцяло стъклени интериорни врати

Много луксозно изглежда и ако цялата интериорна врата е от стъкло, но в този случай трябва много здраво да е укрепено крилото, имайки предвид доста честата му употреба. По принцип когато вратата е със стъклени елементи те трябва да са здраво укрепени в крилото и при натиск да не помръдва. Като цяло дневната е стаята която се нуждае от светлина, за да изглежда по-просторна.

интериорни врати

Също така важна част са и дръжките. Препоръчваме Ви те да бъдат плътни или с плътно хомогенно покритие, за да се предотврати тяхното бързо износване от честата употреба и за да не променят цвета си на местата където попадат пръстите. Според мястото и вида вратите могат да са еднокрили, двукрили за по-големи помещения или плъзгащи когато нямате достатъчно място. А ако не желаете модели със стъкло, просто може да се спрете на плътна или фрезована врата.

Не правете компромиси с избора на интериорна врата за Вашата дневна, а ѝ предайте желания завършен вид от вас!

Вашият коментар