Интериорни врати – един различен избор
Интериорни врати – един различен избор

Много собственици на жилища са изправени пред трудния избор как правилно да подберат своите интериорни врати. Предлагаме Ви съвременен вариант, който е подходящ заместител на вратите от дърво или друг материал.

Предимства на стъклените интериорни врати

Едно от най-големите техни предимства е, че могат да „произвеждат” доста светлина. Светлината, влизащата от прозорците се филтрира и в останалите помещения и така се създава едно просторно усещане за дома. Друго предимство на стъклените интериорни врати е, че те лесно могат да се комбинират с дърво или метал.

Съществуват много разнообразни варианти на стъклени врати. Всяка една стъклена интериорна врата има собствен стил и е добре да разгледате обстойно какви модели се предлагат на пазара, преди да се спрете на правилните за вашето жилище.

Когато избирате стъклена интериорна врата подберете внимателно вида на стъклото. Ако се спрете на прозрачно стъкло, ще имате максимален приток на естествена светлина. Матираните стъклени врати позволят влизане на светлина, но скриват какво се случва от другата страна на вратата. Те са подходящи за бани или места, където не е желателно да се вижда вътре в самата стая.

Интересен вид стъклени врати са т.нар. френски стил. Това са високи врати, обикновено са две, като портална врата, с големи прозорци на тях. Чудесен избор са, ако искате да отделите трапезарията и хола от останалите стаи.

Стъклени интериорни врати с принт

Нестандартно решение са стъклени врати с принт. При тях дори можете да вложите лично творчество, защото вече се предлагат варианти по ваш принт. Модерни и шикозни те подчертават уникалността на вашия интериор. Разнообразието е голямо – пейзажи, цветя, снимка по ваш избор.

Ако решите, че стъклените интериорни врати са подходящи за Вас, трябва да обърнете внимание на безопастността. В такъв случай стъклото трябва да е закалено, което гарантира издръжливост. При остъклените модели интериорни врати може да се избере и посока на отваряне като стандартните врати.

Стъклените врати са правилен избор, когато искате да имате разнообразен вътрешен интериор.

Вашият коментар

Close Menu