Интериорни врати 2020: Топ 5 тенденции
Интериорни врати 2020: Топ 5 тенденции

Всички знаем колко е важно по време на ремонта на къща или апартамент да обърнете внимание на всеки детайл, дори и той да е незначителен. Всичко това се случва, защото трябва да създадем хармония между наличните компоненти.

И вътрешните врати в този случай не са изключение. В крайна сметка тяхната функция не е само практическа – да разделят помежду си всички стаи. Често могат да станат връхна точка във Вашия интериор. Също така в момента производителите предлагат толкова голям избор от продукти от такъв план, че лесно можете да намерите модел за Вашия вкус и портфейл.

В текущата статия сме събрали всички най-актуални тенденции, на които вътрешните врати през 2020 трябва да отговарят. Представяме Ви ги на Вашето внимание.

Широки врати

Обърнете внимание и на вратата с необичайно широко крило, както и варианти с двойно крило. Широко крило може да е с размер 90см. Относно двукрилите врати не е задължително крилата да са с еднаква ширина и дизайн. Например, дизайнът на вратите 2020 изглежда оригинален, когато по-широки крила е комбинирана с крила, украсени със стъкла. Много интересен вариант би било и плъзгащи се врати – двукрили. Като едното крило се плъзга в едната посока, а другото в другата. Спестява място, но се запазва големият – „величествен отвор“.

Плъзгащи се врати 2020

Търсите актуални дизайни на врати от 2020 г. за малки пространства? Обърнете внимание на плъзгащите се модели. Те помагат да се спести място и могат да действат като необичаен елемент. Съчетанието на плъзгаща врата в светлата гама или с прозорци, също ще Ви помогне, като по този начин домът Ви ще изглежда доста по–просторен визуално.

интериорна врата със стъкло

Опции за стъкло

За да създадете модерен дизайн на стаята, може да предложим съчетанието на врата, която е с каса или без и крило само от стъкло, като те могат да бъдат на панти или плъзгащи се? Плъзгаща врата само със стъкло ще изглежда много интересно. Предлагат се различни варианти, като интересен дизайн е матираното стъкло редуващо се с прозрачно райе, изобразявайки различни форми.

Вътрешни врати 2020 от дърво

Интериорни врати създаващи впечатлението, че са от истинско дърво, съчетани със стъкло с орнаменти или матирано. Също ще остане доста актуално и през 2020 г. Грапавината на покритието, малко по–груб дизайн и шарката имитираща дърво със сигурност ще впечатли всеки Ваш гост. Този дизайн обаче ще бъде интересен за комбиниране с минималистичния дизайн в дома Ви.

Декор на вратите

В тенденцията за инкрустация на крилата на вратите от различни видове дърво. В същото време не говорим за сложни, малки орнаменти, въпреки че те ще изглеждат страхотно в дизайните в ориенталски стил.

Изберете рисунки – принтове в самите стъкла, под формата на пейзажи с малко количество детайли. Такъв неочакван декор на интериорните врати ще ги направи изключително интересни и ще направят дома Ви супер актуален.

Съвети при избор на интериорна врата

Цветно стъкло или стъкло с различни изобразени форми, също ще са част от шикозните модни врати на 2020г.

Дизайнерите предлагат най-различни опции. За интериори в исторически стилове можете да изберете опции с цветя, листа или красиви шарки. Цветните стъкла биха били идеален вариант за един модерен и интересен дом.

Страхотно би се получило, ако свържете тенденциите, като изберете някой от изброените видове стъкла и ги съчетаете с плъзгаща или двукрила врата.

Относно цветовата гама, винаги трябва да съобразим, като по–бледите оттенъци остават все още актуални. Но не забравяйте, че трябва да се внимава със съчетаването на цветовата гама в интериора на дома Ви.

Какъвто и модел /цвят/ вид и дори стил врата да изберете, трябва да е умело съчетана с интериора в дома Ви, тя трябва да създава впечатление, но не неприятно и отблъскващо. А напротив интериорните врати трябва да са в хармония с дома и да създават уют и комфорт.

Вашият коментар

Close Menu