You are currently viewing Интериорни врати 2020: Топ 5 тенденции
Интериорни врати 2020: Топ 5 тенденции

Всеки от нас е наясно с факта, че стане ли дума за ремонт, било то на офиса, на апартамент, къща или допълнителна пристройка, всеки дори и малък детайл е от високо значение. Чудите се защо ли? Ако подходим лекомислено към който и да елемент, при финалния процес ще осъзнаем, че точно това ни дразни и не ни допада. Всичко това се получава, понеже нашето желание е да създадем хармонична среда между наличните компоненти.

И вътрешните врати в този случай не са изключение. В крайна сметка тяхната функция не е само практическа – да разделят помежду си всички компоненти на жилището. В повечето съвременни дизайни взимат връхна точка във Вашия интериор. Също така в момента производителите разполагат с богата гама от продукти от такъв план, че лесно и достъпно можете да намерите модел за Вашия вкус и портфейл.

В текущата статия сме събрали всички най-актуални тенденции, на които вътрешните врати през 2020 е нужно да се равняват.

Широки врати

Обърнете внимание и на вратата с необичайно широко крило, както и продукти с двойно крило. Широко крило може да е с размер 90см. Относно двукрилите врати не е задължително крилата да са с единична ширина и дизайн. Като пример бихме дали, стила на вратите 2020 изглежда иновативен, когато по-широки крила е комбинирана с крила, украсени със стъкла. Много интересен вариант би било и плъзгащи се врати – двукрили. Като едното крило се плъзга в едната посока, а другото в другата. Спестява място, но се запазва големият – „величествен отвор“.

Плъзгащи се врати 2020

Търсите актуални дизайни на врати от 2020 г. за помещения малки по квадратура? Не изпускайте от съзнанието си врати представени от плъзгащите се модели. Те помагат да се спести място и могат да действат като необичаен елемент. Съчетанието на плъзгаща врата в светлата гама или с прозорци, също ще Ви помогне, като по този начин домът Ви ще придобие визия на по–просторен.

интериорна врата със стъкло

Опции за стъкло

За да създадете модерен дизайн на стаята, може да предложим съчетанието на врата, която е с каса или без и крило само от стъкло, като те могат да бъдат на панти или плъзгащи се? Плъзгаща врата само със стъкло ще изглежда много интересно. Срещат се разнообразни модификации, като интересен дизайн е матираното стъкло редуващо се с прозрачно райе, изобразявайки различни форми.

Вътрешни врати 2020 от дърво

Интериорни врати създаващи възхищение, биват произведени от истинско дърво, съчетани със стъкло с орнаменти или матирано. Също ще остане доста актуално и през 2020 г. Грапавината на покритието, малко по–груб дизайн и шарката имитираща дърво със сигурност ще впечатли всеки Ваш гост. Този дизайн обаче ще бъде интересен за комбиниране с минималистичния дизайн в дома Ви.

Декор на вратите

В тенденцията за инкрустация на крилата на вратите от различни видове дърво. Въпреки тези неща, не говорим за сложни, малки орнаменти, въпреки че те ще изглеждат страхотно в дизайните в ориенталски стил.

Изберете рисунки – принтове в самите стъкла, под формата на пейзажи с малко количество завършващи елементи. Такъв неочакван декор на вътрешните врати ще ги трансформира в изключително интересни и ще направят дома Ви супер актуален.

Съвети при избор на интериорна врата

Цветно стъкло или стъкло с различни изобразени форми, също ще са част от шикозните модни врати на 2020г.

Хората от дадената сфера и такива, работещи като интериорни дизайнери предлагат многообразни опции. За интериори в исторически стилове можете да изберете опции с цветя, листа или красиви шарки. Цветните стъкла биха били идеален вариант за един модерен и интересен дом.

Страхотно би се получило, ако свържете тенденциите, като изберете някой от изброените видове стъкла и ги съчетаете с плъзгаща или двукрила врата.

Относно цветовата гама, винаги трябва да съобразим, като по–бледите оттенъци остават все още актуални. Но не забравяйте, че трябва да се внимава със съчетаването на цветовата гама в интериора на дома Ви.

Какъвто и модел /цвят/ вид и дори стил врата да изберете, трябва да е умело съчетана с интериора в дома Ви, тя трябва да създава впечатление, но не неприятно и отблъскващо. А напротив интериорните врати трябва да са в хармония с дома и да създават уют и комфорт.

Вашият коментар