You are currently viewing Добра идея ли са белите интериорни врати
Добра идея ли са белите интериорни врати

Както при интериорния дизайн, така и при интериорните врати, белият цвят не излиза от мода и постоянно е търсен, но фактът разбира се, не е случаен. За него би могло да се каже, че е вечната класика, като това не говори лошо, а напротив. Ако Ви предстои избор и покупка на интериорни врати, хубаво е да се запознаете и с този класически цвят отделно.

Бяла интериорна врата-дизайн с две крила

Плюсове и минуси на белите интериорни врати

Предимствата:

Белите интериорни врати придават усещане за чистота. Те са чудесно решение за тесни и малки стаи, където с тяхна помощ ще създадете илюзорното усещане за по-голямо и обширно помещение. Ако помещението е тъмно, то белият цвят отразява светлината и ще накара тъмните стаи да изглеждат значително по-светли. Бялото с лекота се комбинира с повечето цветове и няма да имате проблем, дори ако след време смените цвета на стените си. Интериорната врата ще продължи да се вписва идеално в цялостния интериор.

Недостатъци:

Най-големият им недостатък е тяхното опазване, а след това и почистване при налично петно. Нелесна задача понякога се оказва почистването на белите врати, ако петната са застояли и са пропили в крилото на вратата, това го знае всеки, на който му се е налагало почистване на такава врата. Ако вратите бъдат предназначени за монтиране в кухня или баня, бихме Ви посъветвали веднага при петно да се почистват, защото в тези помещения има най-много пара и влага и при липса на вентилация, всичко се наслоява и след това става много трудно.

Друг техен недостатък е трудната им комбинация с бели стени. При такава комбинация помещенията започват да изглеждат прекалено стерилно като в болница. Вариант тук ако желаете стените Ви да са бели, е поставяне на первази с различен цвят, които да контрастират на фона на белите врати и стена.

На някои хора пък белият цвят за врати не им допада , защото им напомня на врата на болници, поликлиники и им действа доста потискащо. Това обаче е само индивидуалното усещане.

Вашият коментар