Интериорни врати със стъкло
Интериорни врати със стъкло

Развитието на новите технологии все повече разширява границите на възможното. Неща, които са се смятали за невероятни преди, днес са достъпни и ги приемаме за даденост. Щом говорим за интериора, добре може да илюстрираме това твърдение с материал като стъкло.

В наше време използването на стъкло в интериора все повече добива популярност. От него могат да са направени стени, прегради, стъпала, маси, столове, а също така и врати. Разбира се, интериорна врата изработена изцяло от стъкло е скъпа, но почти всеки може да си позволи интериорна врата с някаква малка стъклена част.

Интериорни врати със стъклени вложки. Безопасни ли са?

Безопасността в нашия дом е от изключително важно значение, затова и този въпрос е толкова актуален. Следователно, за да отговорите изцяло на този въпрос, е необходимо да се запознаете с видовете стъкло и технологията на изработката му.

Съществува разнообразие от марки и стъклени изделия, но не всички от тях биха могли да се използват в интериора на дома. Затова тук ще говорим само за видовете стъкла, най-подходящи за интериора.

Какви видове стъклa се използват в интериора?

• Обикновено стъкло

В днешно време обикновеното стъкло е рядкост. Причината е само една – сигурността. Такова стъкло е силно чупливо и неговите остри и дълги фрагменти, могат да причинят сериозни наранявания. Не е най-добрият вариант за интериорна употреба.

• Закалено стъкло

чупено закалено стъкло

Технологията на закаляване на стъклото създаде този материал, а също така позволи широкото използване на стъклото в интериора. Закаленото стъкло не се чупи лесно, благодарение на високата му якост на удар. В случай, че се счупи, то не може да предизвика сериозни наранявания, защото фрагментите му имат тъпи ръбове. Обикновеният лист от закалено стъкло е в основата на повечето изделия от стъкло, намиращи се в съвременния интериор. Такива листове могат да се използват и в дограми с двоен стъклопакет, което е много удобно.

• Триплекс

Ламинирано стъкло с повишени якостни качества. Три слоя закалено стъкло се залепват един към друг с помощта на поливинил-бутирален филм, който задържа фрагменти върху себе си в случай, че стъклото се счупи. Трябва да се отбележи, че това покритие може да се нанася върху всякакъв модел или да се покрива с всякаква боя. Така че стъклото, направено по триплекс технология, е не само трайно, но е и красиво.

Вашият коментар

Close Menu