You are currently viewing Интериорни врати със стъкло
Интериорни врати със стъкло

Развитието на новите технологии все повече разширява границите на възможното. Неща, които са се смятали за невероятни преди, днес са достъпни и ги приемаме за даденост. Щом говорим за интериора, добре може да илюстрираме това твърдение с материал като стъкло.

В наше време използването на стъкло в интериора все повече добива популярност. От него могат да са направени стени, прегради, стъпала, маси, столове, а също така и врати. Разбира се, интериорна врата изработена изцяло от стъкло е скъпа, но почти всеки може да си позволи интериорна врата с някаква малка стъклена част.

Интериорни врати със стъклени вложки. Безопасни ли са?

Безопасността в нашия дом е от изключително важно значение, затова и този въпрос е толкова актуален. Следователно, за да отговорите изцяло на този въпрос, е необходимо да се запознаете с видовете стъкло и технологията на изработката му.

Съществува разнообразие от марки и стъклени изделия, но не всички от тях биха могли да се използват в интериора на дома. Затова тук ще говорим само за видовете стъкла, най-подходящи за интериора.

Какви видове стъклa се използват в интериора?

• Обикновено стъкло

В днешно време обикновеното стъкло е рядкост. Причината е само една – сигурността. Такова стъкло е силно чупливо и неговите остри и дълги фрагменти, могат да причинят сериозни наранявания. Не е най-добрият вариант за интериорна употреба.

• Закалено стъкло

чупено закалено стъкло

Технологията на закаляване на стъклото създаде този материал, а също така позволи широкото използване на стъклото в интериора. Закаленото стъкло не се чупи лесно, благодарение на високата му якост на удар. В случай, че се счупи, то не може да предизвика сериозни наранявания, защото фрагментите му имат тъпи ръбове. Обикновеният лист от закалено стъкло е в основата на повечето изделия от стъкло, намиращи се в съвременния интериор. Такива листове могат да се използват и в дограми с двоен стъклопакет, което е много удобно.

• Триплекс

Ламинирано стъкло с повишени якостни качества. Три слоя закалено стъкло се залепват един към друг с помощта на поливинил-бутирален филм, който задържа фрагменти върху себе си в случай, че стъклото се счупи. Трябва да се отбележи, че това покритие може да се нанася върху всякакъв модел или да се покрива с всякаква боя. Така че стъклото, направено по триплекс технология, е не само трайно, но е и красиво.

Вашият коментар