Интериорни врати – важни въпроси
Интериорни врати – важни въпроси

Не само в облеклото, но и в интериорните врати се следват някои модни тенденции. Традиционните врати вече изглеждат доста банално, а и повечето са боядисани в класическото бяло. Интериорните врати са характерен елемент в обзавеждането на едно жилище, дори може да се каже, че са един от най-значителните за идеалния облик на дома.

Украса за интериорни врати

Именно затова много хора започнаха да търсят нестандартни решения. Фирмите, производители на интериорни врати, отговориха на техните предпочитания като предложиха на пазара модели с различни фигурки и интересни елементи. Тези нови продукти са плод на въображението както на дизайнерите, така и на клиентите.

За да бъдат максимално уникални интериорните им врати хората им поставят различни украси. Това кара производителите също да експериментират. Най-често срещаната комбинация, обаче, си остава тази със стъкло.

Освен вратите със стъкла се предлагат и други модели – с фрезовки, с шарки и различни фигури или орнаменти по тях, някои са по-издълбани, други не чак толкова. Но също така, вратите се предлагат и в гладки изчистени варианти, Те са подходящи и предпочитани за обзавеждане на хотели или офиси.

Цветове за интериорни врати

Съвременните технологии позволяват различните модели врати да се изработват в различни цветове. Вече всеки има възможност да съчетае модел и отделно цвят към него, а не да се съобразява с това, което е вече готово.

Голяма част от дизайнерите препоръчват на клиентите двустранни интериорни врати, които имат различно декоративно покритие, така че да отговаря на интериора и на двете помещения. Тези врати са идеално решение за преходни стаи, например, ако имате врата от хола към детската стая, страната на вратата откъм втората стая може да бъде комбинирана с топли нюанси, а от към хола цветът може да е съчетан с тон в класически дизайн.

Не бива да забравяме и за облика на интериорната врата водеща към спалнята. Вратата за тази стая е позволено да бъде с по-атрактивен дизайн, съчетан с интериора на спалнята.

Отваряне на вратата

Остава да вземете решение за посоката на отваряне на вратата. Според  източната философия „фъншуй” вратата винаги трябва да се отваря навътре, т.е. към помещението, защото по този начин Вие показвате на гостите си,  че са добре дошли.

Дали дръжката на вратата да е лява или дясна също е още един важен избор, който не трябва да пренебрегвате. Самата посока на отваряне на крилото трябва да е така предвидена и съобразена, че то да не се удря в мебелировката.

Преди всичко, обаче, е важно как Ви е удобно и как Вие ще се чувтсвате най-комфортно. Така че забравете всякакти отживели предразсъдъци и сами се погрижете за своята лична зона.

Вашият коментар

Close Menu