You are currently viewing Интериорни врати – важни въпроси
Интериорни врати – важни въпроси

Не само в облеклото, но и в интериорните врати се следват някои стилистични правила. Обикновените врати с които сме заобиколени вече изглеждат доста банално, а и повечето са боядисани в класическото бяло. Интериорните врати са характерен елемент в обзавеждането на едно жилище, като потвърден факт също водим, че са един от най-значителните за идеалния облик на дома.

Украса за интериорни врати

Именно затова много хора започнаха да търсят различни идеи, за своят типичен проблем – еднообразието в интериора. Фирмите, производители на интериорни врати, отговориха на техните предпочитания като предложиха на пазара модели с различни фигурки и интересни елементи. Тези нови продукти са плод на въображението както на дизайнерите, така и на клиентите.

За да бъдат максимално уникални интериорните им врати хората им поставят различни украси. Това кара производителите също да експериментират. Най-често срещаната комбинация, обаче, си остава тази със стъкло.

Освен вратите със стъкла се предлагат и други модели – с фрезовки, с шарки и различни фигури или орнаменти по тях, някои са по-издълбани, други не чак толкова. Но също така, вратите се предлагат и в гладки изчистени варианти, Те са подходящи и предпочитани за обзавеждане на хотели или офиси.

Цветове за интериорни врати

Съвременните технологии позволяват различните модели врати да бъдат произвеждани в най-различни цветови шарки. Вече всеки има възможност да съчетае модел и отделно цвят към него, а не да се примирява с това, което е вече готово.

Не малка група от дизайнерите в тази сфера дават като съвет на своите потребители двустранни вътрешни врати, които имат различна декоративна повърхност, така че да е в съчетание на интериора и на двете помещения. Подобен тип врати представляват решение за преходни стаи, например, ако имате вход от хола към детската стая, страната на вратата откъм втората стая може да бъде комбинирана с топли нюанси, а от към хола цветът може да е съчетан с тон в класически дизайн.

Не бива да забравяме и за облика на интериорната врата, играеща роля на вход към спалнята. Вратата за тази стая е позволено да бъде с по-различим дизайн, съчетан с интериора на спалнята.

Отваряне на вратата

Остава да вземете решение за посоката на отваряне на вратата. Както гласи източната философия „фъншуй” посоката на вратата да е навътре, т.е. към помещението, защото по този начин Вие заявявате на гостенина си, че е добре дошъл.

Като важно украшение броим и дръжката, елемента който използваме многократно, и според позиционирането е важно да се определи дали да е лява или дясна. Точно посока на отваряне на крилото е важно да се подчертае да бъде така премислена и съобразена, че то да няма допир с мебелите в стаята.

Преди всичко, обаче, е важно как Ви е удобно и как Вие ще се чувствате най-комфортно. Така че забравете всякакви отживели предразсъдъци и сами се погрижете за своята лична зона.

 

Вашият коментар