Интериорни врати
Интериорни врати

Стилове на вътрешни врати

Някои стилове на интериорни врати са по-популярни от други. Панелните врати са едни от най-често използваните вътрешни врати, а техните панели са разпознаваеми веднага. Вратите за вграждане са също много популярни и са много по-прости в дизайна, отколкото техните колеги. Вратите с миеща боя са гладки от двете страни и обикновено са без декорация, което ги прави евтина и икономична опция.

Плъзгащите се джобни врати също са с популярни стилове, защото заемат минимално пространство. Те се отварят, като се плъзгат напред-назад, вместо да се люшкат навън. Накрая, вътрешните френски врати са едни от най-елегантните модели врати. Те са с поне един прозрачен или непрозрачен панел и той често е направен от стъкло. Френските врати изглеждат чудесно в много интериори, но най-вече в среда, в която се фокусира откритостта, а не уединението.

Модерните интериорни врати могат да добавят уединение или простор към вашия дом.

Материали за вътрешни врати

Интериорните врати обикновено се изработват от няколко основни материала. Масивното дърво е популярен материал, тъй като осигурява класически и елегантен вид с изпитана и истинска стабилност. Тези врати се предлагат в много различни видове, но някои от най-популярните варианти за интериорни врати включват орех, хвойна, череша, топола и клен.

Синтетичните дървесни материали са популярни алтернативи на масивно дърво. Вратите с твърда сърцевина са съвременни интериорни врати, изработени от шперплат или формован композит, и се отличават със солидни интериори, често изградени от дървесни влакна. Вратите с кухи сърцевини са конструирани със същите външни материали като вдлъбнатини, но имат куха сърцевина, което ги прави една от най-достъпните модерни интериорни врати. И накрая, MDF (средно плътна плоскост) е популярна и достъпна възможност за модерни интериорни врати. MDF вратите са изработени от рециклирани дървесни материали, които имитират външния вид на типична дървена врата.И най-новият и висок клас материал е НDF, който е с дървесни частици, които са ситно смлени и смесени с бои и лакове.

Плочи или предварително окачени вътрешни врати?

И накрая, полезно е да знаете дали искате да имате вратата с плоча или предварително окачена врата. Когато купувате съвременни интериорни врати на плочи, вие плащате за вратата без никакви аксесоари, което означава, че харчите по-малко пари, но повече време за монтаж на вратата. За предварително окачени врати обаче, рамката е включена, така че ще похарчите повече пари, но по-малко време за инсталацията.

Вашият коментар

Close Menu