You are currently viewing Интериорни врати – защо не стъклени?
Интериорни врати – защо не стъклени?

Без значение, дали ще преобразявате дома или ще извършвате ремонт на офиса, избрания от Вас тип интериорни врати ще повлияе на цялостното излъчване и облика на Вашата декорация. Остъкляването е важен аспект от модерното обзавеждане и има доста плюсове, които естествено са свързани със стъклото. Усещането за простор и повече влизаща светлина, както и елегантния и изчистен стил вървят ръка за ръка със стъклените вътрешни врати.

Предимства на стъклените врати

  • Дават повече светлина

Един немалък позитив на вътрешните стъклени врати е увеличеното количество естествена светлина, която те позволяват да се допусне в жилището. Идеално решение са за малки стаи, правейки ги визуално да изглеждат по-големи. Недостатъчната естествена светлина превръща антретата в затворени и мрачни зони, така че вратите със стъклени елементи са добра идея. Това ще допринесе за едно по-отворено пространство, като същевременно има начини дори да се гарантира и неприкосновеността на личния живот и изолацията от течения.

  • Шумоизолират

Изненада за някои потребители е, че стъклените врати притежават и добра акустична изолация. В зависимост от дебелина на стъкленото крило, те могат да осигурят намаляване на шума до 45dB.

  • Притежават модернистично излъчване

Стъклените врати, по-специално безрамковите запленяват с изчистените си линии и елегантност, както и със съвременните си обкови.

  • Идеални за офиси в бизнес сгради

С тях, професионалните офис площи, стават приветливи и просторни. Интересни решения са стъклените крила, от например матирано или цветно стъкло, на които могат да се изобразят фирмени лога.

Съображения при инсталиране на стъклени врати

  • Безопасност

Основното съображение при инсталирането на всякакъв вид стъкло винаги трябва да бъде безопасността. Стъклото приложено в изработката на вратите, гарантира тяхната издръжливост, защото е закалено.

В случай, че закаленото стъкло се строши (това е изключително рядко), получените парчета ще бъдат много по-безопасни от тези, които биха се образували при инцидент с обикновено стъкло.

  • Неприкосновеност

Друго съображение е дали имате нужда от оптична неприкосновеност на личния живот в една стая. Допускаме, че вратите от прозрачно стъкло не са за всяко помещение (със сигурност бихте искали да помислите два пъти, преди да инсталирате врата от прозрачно стъкло в банята), има възможност за врати от матирано или цветно стъкло.

Със стъклените интериорни врати, получавате поверителност на непрозрачната врата, като едновременно се радвате на много от плюсовете им като красота, светлина и модерно излъчване!

Вашият коментар