Стъклената врата – изборът за Вашия дом
Стъклената врата – изборът за Вашия дом

Поставянето на стъклени врати придават изискан и изтънчен вид на едно жилище. Стъклото, от което биват изработвани тези врати е закалено и е много здраво.

Изборът на такава врата е много подходящ за помещения, в които не влиза достатъчно светлина, също така и за помещения като баня. Много хора не харесват алуминиевите врати, но в същото време се притесняват да поставят обикновена интериорна врата в банята, за да не се раздуе – в такъв случай стъклената врата е най-добрият избор.

От много голямо значение е къде е поставена самата врата в банята. Трябва да се съобрази това, тя да не бъде в близост до душа, защото при тази врата липсва праг спиращ водата, както алуминиевата врата, също така материалът, от който е изградена касата, е дървесни частици, които са неподходящи за директно обливане на вода.

Друго подходящо помещение за поставяне на такава врата е кухня или хол. Стъклените врати нямат шумоизолация, за това е хубаво да се поставят на места, където това не е необходимо, но, разбира се, изборът е изцяло Ваш къде да бъде поставена вратата.

Изключително голямо е разнообразието от модели на стъклени врати. Те биват прозрачни, матови, цветни, матирано стъкло чрез пясъкоструйка, различни видове гравюри, фолио, различни видове принт – който е едностранен или двустранен, в зависимост от Вашето желание.

Голямо предимство на стъклените врати пред обикновена интериорна врата, това е почистването, което става много бързо и лесно, а това е голям плюс за всяка една домакиня.

За недостатък при избора на такава врата – може да се даде като пример, че това е нейната цена и опасността стъклото да се счупи, но както вече казахме стъклото е закалено и счупването става доста по-трудно. Цената е доста по-висока от тази на обикновена интериорна врата, но тук материалът на изработка е по-скъп и времето за изработка е по-дълго. Всяка стъклена врата се изгражда по поръчка според размера на отвора на даденото помещение.

Все по-разпространено е използването на стъклени врати за обществени сгради, фризьорски и козметични салони и офиси.

Оценете статията:

Вашият коментар

Close Menu