You are currently viewing Изрази своята индивидуалност със стъклени врати
Изрази своята индивидуалност със стъклени врати

Ако търсите промяна или трябва да замените захабените и амортизирани вече вътрешни врати в жилището си, защо да не сложите на нещо, което е едновременно красиво и ефективно? Стъклените врати се вписват перфектно и в двата случая! Ето причините, поради които те са такъв чудесен избор:

​Какво представляват вратите, имащи стъкло?

Те са сред най-забележимите и стилни врати, чиято основна характеристика е именно стъклото. Могат да бива използвани като вътрешни или външни врати, в зависимост от Вашите предпочитания и нормално се поставят в дървена, алуминиева или PVC рамка.

​Видове врати със стъкло

Има няколко вида стъклени интериорни врати, от които може да подберете, а най-известните са:

  • Врати снабдени с плъзгащ механизъм, но със стъкла;
  • Двойни остъклени врати;
  • Стъклени врати с панти;
  • Охранителни стъклени врати;
  • Стъклени френски или двукрилни врати;
  • Врати от матирано стъкло;

​Предимствата на вратите от стъкло

Те са уникален избор за дома, поради няколко причини. Една от най-популярните сред тях, заради която много от хората инсталират стъклени врати, е защото те допринасят да влиза много светлина в помещението. Просторът на стъклото също прави жилището по-отворено и Ви позволява да свържете вътрешните и външните площи заедно. Принципно те са с универсално приложение.

Позволявайки на естествената светлина да мине през тях, стъклените врати спомагат за създаването на по-просторно усещане в къщата. По-светлата зона, естествено, дава по-голямо усещане за уют, а другата причина, заради която този тип врати спомагат е добавянето на допълнително пространство в дадена зона.

Тези от стъкло са много по-тънки, което покрива минимална площ и осигурява максимално пространство. Затова можете да използвате огледални врати в зоните, където искате да имате по-голямо уединение.

Не случайно стъклените врати са толкова открояващи се! Те са възможно да са направени така, че да имат чисти, класически линии, да бъдат модерни или минималистични, да се вписват в азиатски / японски теми, или да бъдат традиционно атрактивни.

По принцип, стъклените врати отговарят на всеки стил на дома, от по-консервативен до ултрамодерен. Можете да имате всичко – от голямо стъкло в тънка рамка на вратата, до няколко броя малки стъкълца, които са поставени в декоративни рамки.

​Не е нужно да се притеснявате за счупването им

Това е така, защото всички стъклени врати използват стъкло, но закалено, което може да устои на удари. Всъщност, стъклото е толкова силно, че ще възпре потенциалните натрапници! Въпреки това, в малко вероятните случаи да се компрометира, то или ще се разбие и ще остане в цялата рамка или ще се счупи на малки късчета, които е малко вероятно да предизвикат наранявания, защото не са остри.

Вашият коментар