Изрази своята индивидуалност със стъклени врати
Изрази своята индивидуалност със стъклени врати

Ако търсите нови врати или трябва да замените старите интериорни врати във вашия дом, защо да не е нещо, което е едновременно красиво и ефективно? Стъклените врати се вписват перфектно и в двата случая! Ето причините, поради които те са такъв чудесен избор.

Какво представляват стъклените врати?

Стъклените врати са всякакви врати, чиято основна характеристика е стъклото. Те могат да бива използвани като вътрешни или външни врати в зависимост от вашите предпочитания и нормално се поставят в дървена, алуминиева или PVC рамка. Има няколко вида стъклени врати, от които може да избирате, а най-известните са:

• Стъклени плъзгащи се врати

• Двойни остъклени врати

• Стъклени врати с панти

• Охранителни стъклени врати

• Стъклени френски или двукрилни врати

• Врати от матирано стъкло

Предимства на стъклените врати

Стъклените врати са уникален избор за дома поради няколко причини. Една от най-популярните причини, заради която много от хората инсталират стъклени врати, е защото те допринасят да влиза много светлина в помещението. Просторът на стъклото също прави жилището по-отворено и ви позволява да свържете вътрешните и външните площи заедно. Практически може да се поставят навсякъде.

Позволявайки на естествената светлина да мине през нея, стъклените врати спомагат за създаването на по-просторно усещане в къщата. По-светлата зона естествено дава по-голямо усещане за уют и друга причина, заради която този тип врати спомагат за добавянето на допълнително пространство в дадена зона, е минималната дебелина на стъклото.

В сравнение с традиционните дървени врати, стъклените врати са много по-тънки, което покрива минималната площ и осигурява максимално пространство. За това можете да използвате огледални врати в зоните, където искате по-голямо уединение.

Не случайно стъклените врати са невероятно красиви! Те е възможно да са направени така, че да имат чисти, класически линии, да бъдат модерни или минималистични, да се вписват в азиатски / японски теми, или да бъдат традиционно атрактивни.

По принцип, стъклените врати отговарят на всеки стил на дома, от по-консервативен до ултрамодерен. Можете да имате всичко от голямо стъкло в тънка рамка на вратата, до няколко малки стъкла, които са поставени в декоративни рамки.

Не е нужно да се притеснявате и за счупването им!

Това е така, защото всички стъклени врати използват закалено стъкло, което може да издържи на удари. Всъщност, стъклото е толкова силно, че ще възпре потенциалните натрапници!

Въпреки това, в малко вероятния случай, че стъклото се счупи, той или ще се счупи и ще остане в цялото парче или ще се счупи на малки кубчета, което е малко вероятно да предизвикат наранявания.          

5 (100%) 1 vote

Вашият коментар

Close Menu