You are currently viewing Предимства на стъклените врати
Предимства на стъклените врати

В интериора и екстериора на домовете, офисите и сградите все повече се наблюдава тенденцията на използването на стъкло за изработка на вратите. Това придава оригиналност  и модернистичен дизайн на помещението. Причината е, че именно стъклените врати могат да съчетават стилове цветове, декоративни елементи и рисунки, като в същото време придават усещане за простор. Стъклените врати все по често се наблюдават не само в офис сгради, банки, Спа салони, а и в обикновените домове.

Предимствата на вратите от стъкло

  1. Дълготраен живот и експлоатация, тъй като стъкления материал не е податлив на по-голямата част от физичните и химически ефекти.
  2. Материалът е податлив на пропускане на светлина, което обезателно се отразява на чувството за простор в помещението. По този начин дори и в по-малките жилища или офиси се създава усещане за комфорт.
  3. При поставяне на врати от дърво с времето материалът амортизира, като се появява мухъл или плесен особено във влажна среда. При стъклените врати, появата на мухъл е изключено като вариант. Именно поради тази причина стъклото е предпочитано в бани, сауни или басейни.
  4. Температурните промени не влияят на структурата на стъклените врати.
  5. Поставянето на стъклените врати не е сложно и не изисква нищо повече от специалните крепежни елементи.
  6. Може би най- голямото предимство е необятното разнообразие от декорации и елементи. Постигането на оригиналност в интериора с поставянето на една красива и цветна стъклена врата всъщност е съвсем проста задача.

Възможностите, които предоставят

Може би най-важен е материалът, от който се изработва стъклената врата. Има различни по вид стъкла, като за изграждане на преградни стени и стъклени врати се използват иновативни технологии. Има няколко категории, в които попадат:

  1. На първо място ще споменем вратите, които са с плъзгащ механизъм и нямат каса. За изграждане на механизъм методите са поставяне на колелца на края на стъклото или фиксиране на специални плъзгачи, които се монтират.
  2. Стъклени врати съвсем спокойно могат да се поставят на обикновена каса.
  3. За баните доста често се използват сгъваеми стъклени прегради, тъй като се пести пространство.

Изборът на поставяне на стъклена врата в каквото и да е помещение, винаги би бил правилен. Стъклените врати са красиви и най-вече функционални.

Вашият коментар