You are currently viewing Правилната грижа за стъклените интериорни врати
Правилната грижа за стъклените интериорни врати

Напоследък все по-популярни са вътрешните врати за дома като доста популярни в момента са стъклени врати. И това е разбираемо, защото стъклото е толкова уникален материал, който хармонично ще изглежда почти с всеки стил и дизайн на стаята във Вашия дом.

Стъклени врати можем да видим навсякъде, на където се обърнем. Навлизат с пълна сила в нашето ежедневие и вече изборът от стандартните интериорни врати намаля. Техният избор е разнообразен и може да се избира от много семпли модели до такива с принтове, гравюр, мат, нетъкан текстил и пясъкоуструй. Имат доста по-изискан вид и придават на жилището или офиса по-луксозен и изтънчен вид.

Но изборът на достоен модел е само половината от битката. Основното нещо е грижата за нея.

Грижите за стъклените врати

Фактът е, че има много погрешни представи как трябва да се грижим правилно за нашите стъклени врати. Няма да е достатъчно с парцал да избършете повърхността, защото често възникват ситуации, когато заради натрупването на прахта по стъклото трябва да се пристъпи към мокро почистване.

Въпреки, че си заслужава да се отбележи низходящото развитие на този модел. Има хора, които злоупотребяват с прекомерно измиване на стъклената повърхност на техните врати. Имат няколко вида грижи за тези интериорни врати, в зависимост от вида на стъклото.

От употребата на прах за пране за чистене на Вашите врати също така е доста препоръчително да се откажете. Не прибягвайте до използването на четки, пухкави материи, козина и всичко това.

Декориран / мат

Такива видове стъклени врати обикновено възприемат само слабите разтвори на сапуна и нищо повече. Също така използвайте само леко влажни парцали.

Всички тези банални правила, които, както се оказа, не са известни на всички, могат да удължат живота на стъклената Ви врата за дълги и дълги години, през които няма да променят оригиналния си външен вид, отколкото никога да не Ви удовлетворят!

Вашият коментар