You are currently viewing Как да превърнем интериорните врати в акцент на стаята
Как да превърнем интериорните врати в акцент на стаята

Интериорните врати имат естетически функции, а не само да изпълняват практични функции. Ако сте избрали правилните врати за жилищните си помещения, то те ще подчертаят елегантно пространството във Вашата стая, дори може да станат основният акцент във Вашия дом.

Интериорните врати са важна част във Вашия интериор. Трябва да избягате от „клишето”, че те са само да разделят едно помещение от друго, а трябва да станат акцент във Вашия дом. В момента на пазара няма ограничение на модели, а има доста голям избор /има и възможност за поръчка модели/. Много важно е да се помисли за вратите още в началния етап на ремонта, за да не бъде късно и след това и да съжалявате. Имате пълната възможност да изразите своето въображение или пък да се доверите на квалифицирани хора и в двата случая ще намерите точните резултати и те ще Ви удовлетворят.

Има основни правила, за да изберете на всяка стая правилния дизайн.

Основни правила

Всяка стая има различни ширини и височини, хубаво е да бъдат еднакви, за да няма това различаване на вратите/или да се изкърти или вариант да се подрежат/, за да бъдат на една височина и ширина. Интериорът на дома Ви, за да изглежда в хармония, е много важно този баланс да се съобрази. Крилата на вратите е препоръчително да бъдат в един стил, за да не се получи усещането за хаотично проектиран интериор. Вече се предлагат на пазара интериорни врати с фрезовка отколкото стандартните плътни модели. Напоследък клиентите избират моделите със стъклени крила, защото първо пропускат доста светлина в съседна стая. Придават на дизайна оригиналност, както лекота и прозрачност. Само, че имайте предвид, че тези крила със стъкло не са много добър вариант, ако имате домашни любимци или малки дечица, защото не гарантират сигурността от нараняване.

Интериорните врати изработени от дърво

Интериорните врати изработени от истинско дърво е възможно да се аранжират с дърворезба. Която ще бъде страхотен акцент във висококачествения дизайн на вратите и ще подчертае оригиналността на Вашата стая. Няма как да не знаете, че за тази ръчна изработка ще се заплати допълнителна, но повярвайте като видите резултата, няма да съжалявате в избора за такъв тип врати. Не желаете да сменяте вратите или нямате финансовата възможност, тогава може да ги боядисате, за да ги освежите или да им сложите фолио или тапет и ще променят визията и интериора.

Вашият коментар