You are currently viewing Избор на интериорни врати
Избор на интериорни врати

Независимо дали сте в ремонт и Ви предстои да си смените старите си вътрешни врати или пък сте закупили ново жилище – изборът на врати, които да паснат идеално на Вашия дом понякога може да бъде дълъг и труден. Определено е вярно, че не е лека задача да се спрете на врати, които ще бъдат в хармония с интериора на домът Ви, да съчетаете цветово моделите така, че да се създаде уют и не на последно място да изберете подходящ модел за всяко едно помещение.

Цвета на вратата влияе на всичко

Всяка една стая от Вашето жилище е уникална сама по себе си и излъчването, което има е различно, а интериорната врата само ще го подчертае допълнително. Точно за това е добре, тя да бъде съчетана цветово с интериора на помещението, в което ще се слага. Ако обаче Ви се струва прекалено скучно и еднотипно целия интериор да бъде в една цветова гама, може да вземете малко по-нестандартно решение и да разчупите обстановката у дома, като изберете интериорните врати да контрастират с декора на Вашия дом. Съответно, ако стените са бели (примерно) може да изберете врата в тъмен нюанс като венге, например. Ще създадете малко по-разчупена и модерна обстановка, която не би Ви омръзнала, а контраста, който се получава със сигурност ще придаде настроение на дома Ви.

Моделите на вратите дават различни възможности

След избор на цвят идва ред на малко по-леката задача, а именно – избор на модел. Почти всеки се спира на такъв, който да го спечели от пръв поглед, а дори да не е така, то поне имате някаква представа какво точно да представлява. Хубаво е да си поставите модел със стъкло в пространства като хол, дневна и кухня, например. Удачно е да осигурите по-голям достъп на светлина в тези стаи. Също така, би било добре, ако стъклото е матово, за да може да пропуска светлината, но в същото време и да не се вижда напълно през него. За санитарни помещения е удачно да изберете модел, който да е без стъкло, плътен. Остана и избора за спалните, където имате пълна свобода – дали, ще изберете врата със стъкло или без си е напълно индивидуално решение и въпрос на личен вкус.

Вашият коментар