You are currently viewing Идеи за украса на Вашите интериорни врати
Идеи за украса на Вашите интериорни врати

Украсата на Вашата врата е чудесен начин да направите вашия дом забележително място както от вътре, така и отвън, за да предадете творчески вид на вашата врата.

Украсяването на вратите и на цялата къща се наблюдава най-често в навечерието на някои празници. С течение на времето, интериорната врата може да има видими малки дефекти и драскотини, украсата ще ви помогне да ги скриете и ще предаде стил.

Различни възможности за украса на интериорните врати

Новогодишен венец

Може би най-лесният начин за декорация на Вашата врата в Новогодишната нощ е венецът от иглолистни клонки, шишарки и други елементи по ваш вкус, които мислите, че ще му предадат неповторим вид. Разбира се може да си закупите и готов такъв, но е много по-интересно и ефектно да го направите сами.

За да направите такъв венец, ще ви трябват следните материали:

  • смърчови/иглолистни клонки
  • тел (може да замените с вестник, хартия)
  • малки коледни играчки
  • мъниста
  • шишарки
  • панделки

Най-важното при правенето на венец е той да има стабилна основа и рамка. Може да си купите нови шаблони, но ако не намерите такива, навийте няколко пъти телта във формата на кръг. Друга интересна основа, която може да ползвате са ролките от вече изхабена тоалетна и кухненска хартия, кърпи, вестници или много други материали.
Следващата стъпка е най-интересната и занимателна част, а именно нашата основна украса на венеца. Най-традиционния начин за тази основа е да прикрепите иглолистните клонки към вече готовия кръг. Може просто да ги навиете, да ги прикрепите със миши опашки, завиете с тел или да ги залепите, въпрос на въображение е как точно ще го направете, просто бъдете креативни. Необходимо е цялата основа да бъде покрита с клонки. Между клонките може да сложете коледни играчки, мъниста, панделки, шишарки или всичко, което имате под ръка и мислите, че ще предаде на вашия венец неповторим външен вид.

Украса за Свети Валентин

С наближаването на пролетта идва най-хубавия празник за всички влюбени двойки, а именно Свети Валентин.

В този ден може да направите специална украса на своята врата, като за тази цел сърцата с различни размери, изрязани от картон, направени от плат, просто нанизани едно до друго или под формата на венец ще изпълнят вашия дом с любов и топлина.

Украса за 8-ми март

Може да придадете чудесен вид на вашата входна врата, така ще може да изненадата вашата майка, баба или дори и околните, които погледнат вашата къща.

За да се изненада една жена невинаги е нужен един букет цветя, които да и подарите, може да сложете един венец от цветя на вратата, което е отлична декорация, като не е задължително да използвате само естествени цветя, а можете и изкуствени да увиете около телта.
Освен на самата врата е необходимо да помислете и за декора около нея. Като например по Коледните и Новогодишните празници може да добавите и закачите цветни  панделки отстрани над самата врата.

Невинаги се налага само по поводи да украсите вашата врата, понякога е необходимо да го направите. В края на краищата вратите не са вечни и губят първоначалния си вид, ако нямате средства да ги замените с нови, може да ги декорирате и да маскирате всички видими следи от износване.

Разгледайте следните опции и преценете какво бихте направили вие, за да придобие Вашата врата първоначалния бляскав вид.
Може да покриете вратата с тапет, да поставите огледало или да използвате друга техника, за да замаскирате драскотините, ръждата и неточностите по повърхността на вратата.
Това само част от идеите, които ви предлагаме, ако имате малко повече въображение и креативност, може да направите вашите врати неповторими, като дизайн и комбинации от цветове и елементи.

Вашият коментар