You are currently viewing Интериорни врати Бароков стил
Интериорни врати Бароков стил

Към дизайна на вратата трябва да се подхожда с не по-малко внимание, отколкото при обзавеждането на интериора на всички стаи, защото от него зависи хармонията и завършеността на идеята. Имайки предвид основните правила, можете да гарантирате успешното завършване на започналата работа.

На първо място, трябва да вземете решение за стила, в който ще бъде изпълнена стаята, след което можете спокойно да изберете вратата според този стил, като тя трябва да бъде добре подбрана, за да бъде хем като независим артикул, хем и да се съчетава добре с останалия интериор.

Днес най-шикозният и богат на нюанси е Бароковият стил, който се проявява в разкоша на симетрията на формите с елементи на показния лукс, придаващ от „позлатяването”. Този стил е един от най-трудните за правилно „изпълнение” и най-добро съчетание, но ако се проектира добре ще предизвика възхищение, подобно на музеен експонат. Този стил обича простора, защото е предназначен за просторни стаи и зали, където интериорните врати в стил Барок придават максимален лукс в дизайна. Разнообразието от модели е представено от различни форми, една от които е сводеста версия, изпълнена с обемни фитинги и богато украсена с невероятни резби и флорални орнаменти. Изборът на този стил реализира мечтата да превърнем дома в истински замък – по-подходящо решение няма да бъде намерено. Професионалните дизайнери съветват да се избира нюанс въз основа на интериора, така че колкото „по-сериозен” е дизайнът, толкова по-тъмен е цветът и обратно.

Този стил се свързва с думите лукс и богатство, следователно, искайки да получите перфектната врата, спестяването не е добра идея. Модел, изработен от масивна истинска скъпоценна дървесина със собствена резба като декор, не може да бъде евтин. Затова трябва да се откажете от оферта за евтино крило.

Вратите за този стил са изработени от благородно дърво и не по-малко аристократични цветове. Всеки модел е истински шедьовър, защото преди да влезе в продажба, професионални занаятчии работят върху него, внимателно обработвайки естествения масив и украсявайки го с невероятни орнаменти и шарки, а след това внимателно прилагайки „позлата”.

Вашият коментар