You are currently viewing 3 въпроса, които си задавате при покупката на врати
3 въпроса, които си задавате при покупката на врати

В забързаното ежедневие, в което живеем трудно намираме време да се видим с близките си още по-малко да вложим времето си в ремонт, но когато се стигне до този момент, започваме да смятаме и да мислим, трябва ли да сменяме интериорните врати, как и от какво да спестим и кое е най-подходящото решение за нас. Днес ще ви представим три често задавани въпроси относно бъдещите ви врати?

Защо вратите с фиксирана каса са по-евтини?

Когато започне търсенето на врата, било то блиндирана или интериорна врата, доста често някои фирми предлагат различните компоненти на вратата по-отделно и често цената ни се струва неприемлива. Плюса е по-ниската цена ако зида ви е малък, но ако търсите завършен вид е добре да потърсите регулируема каса, която да обхване целят зид и да ви спести обръщането на интериорната врата. Тъй като вратите се сменят може би един или максимално два пъти в живота, за разлика от боята и мебелите.

Една идея по-евтини са поради факта, че по-скъпата част от вратата е касата поради плътния материал, с който е изработена.

Има ли значение от какво е изработена вратата?

Отговора е ДА! Ако говорим за външна врата, то тя е нещото, което ни предпазва от външния свят и не само от човешкия фактор. Ако желаете врата, която да изолира звук и топлина, то тогава говорим за блиндирана врата. Добре е тя да има метално оребрение, за да изолира звука по-добре.

При интериорните врати е същият принцип, ако искате вратите да са високо шумо изолирани, то тогава търсите врати с пълнеж от пчелна пита. При нужда от ударо устойчивост доста добър вариант са HDF оребрението или перфорираното ПДЧ.

Защо интериорните врати не са препоръчителни за баня, а старата ви врата е точно такава?

Вратите направени от HDF са влагоустойчиви, но не и до такава стапен. Това е обливане и влага всеки ден и при продължителното им ползване се развалят. Дори старите интериорни врати изработени от дърво имат последствия, като изкривяване на касата и раздуване, разяждане от долната част на вратата. Това е причината алуминиевите врати да навлязат на пазара като трайно решение.

Вашият коментар