You are currently viewing Вратите като акцент в Интериора
Вратите като акцент в Интериора

Вратите днес съвсем не са само практични и необходими да отделят пространства. Tе могат да внесат естетически щрих в интериора ви. Може да развихрите въображението си и да създадете сами вашият интересен дом или да се доверите на специалисти чрез нови интериорни врати.

Щрих при интериорните врати и дома

Няма ограничения при модели, цветове  и материали, световният пазар предлага огромно разнообразие на интериорни врати. Но има някои основни правила за постигане на хармония и симетрия във вашия интериор. Едно от основните неща е височината на вратите.

Най-добре е те да са на една и съща височина и отстояние от таван и под. При широчината има повече зададени стандарти,от които да се възползвате като се съобразите с жилището. Следваща препоръка е да са издържани в един стил, например ако интериорните врати са барокови, всички да са барокови, ако са готически, всички да са готика и т.н.

При цветовете е същото, но при многофамилни жилища пак може да се избяга от това правило и например интериорните врати на първи етаж да са бели, на втори-сиви или венге и т.н.. Като допълнения може да са със стъкла, различна дърворезба, орнаментика, с огледала дори.

В днешно време много актуални са стъклените интериорни врати. Те не само пропускат повече светлина, но и придават повече лекота и ефирност и илюзорно уголемяват пространството на жилището. Например едни стъклени плъзгащи интериорни врати биха си паснали страхотно с френски прозорци. И си представете вашето жилище на брега на морето, какво по-приятно от това да наблюдаваме изгревите и залезите или красивата гледка, дори когато на вън е студено или вали.

В планината също са доста ефектни, но там климатът не позволява. Недостатъците им са топлоизолацията, здравината на самото стъкло, но с достатъчно финанси не е невъзможно за преодоляване. Неподходящи са, ако има малки деца или домашни любимци или пък прекалявате с алкохола и емоциите, това разбира се е в кръга на шегата, но рискът не е за пренебрегване.

Ако желаете да направите своя дом едно малко бижу или пък голям лукс и изящество, се доверете на специалисти, които да ви насочат и помогнат при избора и решенията за интериорни врати, като разбира се, основният фокус ще бъде вашата идея.

 

Вашият коментар