You are currently viewing Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите интериорни врати
Виж колко лесно можеш да се грижиш за своите интериорни врати

Интериорните врати са ценен елемент от нашия дом или офис. За да бъдат красиви и здрави по-дълго време ние можем съвсем лесно да се грижим за тях, без много усилия.

Всеки детайл на вратата е важен

Съществено важно е да се грижим не само за вратата, а и за нейния обков. В следващите няколко реда ще ви дадем няколко полезни съвета как вашите прекрасни интериорни врати да бъдат красиви много дълго време.

Първо – Почистете вратата

На първо място, разбира се почистването, а то е лесно, нуждаете се само от памучна или микрофибърна кърпа и препарат, който не съдържа твърди частици, киселини, спирт или ацетон. Не впръсквайте препарата директно върху интериорната врата, а на самата кърпа. Това може да правите толкова пъти от колкото има нужда вашата врата, за да изглежда тя красива в целия си блясък.

Погрижете се за механизма

Още една много важна част, за да е здрава и да ви служи без проблем вашата врата, това са нейните механични части – патрон, дръжки, брави и панти.

Механизъм на Интериорна Врата

Желателно е за най добър резултат те да се смазват веднъж месечно.

За патрона се използва графитна смазка, като се впръска в отвора за ключа, по същия начин се впръсква течна грес в основата на дръжките, пантите и бравите. Вашата интериорна врата ще ви се отблагодари за тези малки грижи и ще бъде красива и правилно функционираща дълго време.

Също така е важно да не се слагат предмети до крилото, които затрудняват неговото отваряне или затваряне(шнурове, кабели и подобни неща).

Тези малки усилия от наша страна ще направят нашата интериорна врата да ни се отблагодарява – тя ще бъде безшумна, лъскава с трайно запазен цвят, сияеща и ще бъде такава много дълго време.

Не е трудно, нали? Това можем всички ние да правим, без да се нуждаем от някой друг или от специалист.

Грижете се за вашите врати и те ще ви се отблагодарят.

Вашият коментар