You are currently viewing Как да си изберем интериорни врати
Как да си изберем интериорни врати

Интериорните врати биват основна част от стила и дизайна във всеки дом. Принадлежат към главните акценти, защото именно те задават завършеност. В тези години изпълнени с богато разнообразие от видове интериорни врати, бихме могли да ги разпределим: по стил, материали или дизайн. В тази статия ще анализираме какви характеристики да търсим при избора на врата.

Дизайн на интериорните врати

Както казахме вече интериорните врати са основополагащ фактор за интериора на жилището, затова поставяме външния вид на първо място. Дизайнът на вратата се състои от няколко вида параметри:

Покритието на вратата – дали е гладко, грубо или матирано

Цвят на покритието – като най-предпочитани са цветовете от по-светлата гама, а след това вече са по-тъмните цветове.

Модел – тук важна роля играе и помещението, на което ще бъде монтирана вратата. За това има най-различни шарки, флорални мотиви и различни комбинации от стъкла.

Разходи

Парите изразходвани покрай вратите се добавят към важните критерии за по-голяма част от хората. Винаги се интересувайте от текущите промоции и техния срок, защото спестявате част от сумата при наличието на такава.

Качество на вратите       

Всички ние искаме когато закупуваме интериорни врати, те трябва да бъдат качествени, да уплътняват и шумоизолират добре, да не се надраскват лесно и да се запазят и използват максимално дълго. Затова ние не трябва да пренебрегваме това, какво качество и какъв клас врата закупуваме.

Устойчивост на влага

Стаи и среди, подлежащи на влага като баня или тоалетна, е добре да се ориентираме към алуминиева врата, която от външна страна ще има вид на интериорна, защото вратата трябва да издържа на постоянното излагане на влага, за да не се подува и губи първоначалния си вид.

Посока на отваряне

Поинтересувайте се дали е възможно посоката на отваряне да бъде както желаете вие, защото това е фактор, който допринася за вашето удобство.

Доставка и монтаж на вашата врата

Това вече е един от най-ключовите моменти, защото всеки иска вратата му да се достави и монтира в най-кратък срок, а монтажа е най-важният процес, от който зависи много дългосрочното функциониране на вратата.

Вашият коментар