Как да изберем лесно подходящите за нас врати?
Как да изберем лесно подходящите за нас врати?

Вратата, както знаем, не се сменя често и остава част от интериора ни за дълго време. Това я прави още по-важен елемент от естетиката на дома ни. Интериорните врати заемат централна част от фокуса ни за дадено помещение, защото те са първото, което забелязваме като влизаме в помещението. Изборът на врата далеч не е толкова лека задача. Затова е добре да помислим внимателно, преди да направим своя избор. За да направим правилен избор е добре да обърнем внимание на няколко основни фактора, спрямо които трябва да се съобразим.

В каква цветова гама ще бъде интериора на дома ни?

На първо място трябва да определим цвета на подовата настилка и дали ще бъде с дървесна шарка или пък не. Това е важен детайл при избора на врата. Трябва да изберем цвят на стените и на мебелите. Правилното съчетание на цветовете води до един напълно завършен интериор. Добре съчетаните цветове, освен, че придават стил на дома, спомагат за създаването на уют и комфорт.

Каква част от бюджета сме планирали да отделим за вратите?

На второ място трябва да определим бюджета, с който разполагаме. Това също е от важно значение, за да стесним кръга при избора на врата. Когато знаем в какъв ценови диапазон се движим, ще сме по улеснени в избора. Ще знаем и какво качество можем да си позволим да изискваме, спрямо бюджета си, а това също е важно.

Разучили ли сме достатъчно добре пазара?

На трето място е добре да се запознаем с това, което се предлага на пазара. Да се поинтересуваме врати, с какво производство са водещи на пазара към момента и най-вече „защо”. Да направим съпоставка за плюсовете и минусите на различните производители и съответно да открием кой производител предлага точно това, което търсим; който най-добре съпоставя двата основни елемента: качество – цена.

Съвети и препоръки от нашето обкръжение

На четвърто място винаги може да използваме жокера „помощ от приятел”. Ако имаме приятели, роднини, съседи, колеги или просто познати, които скоро са правили ремонт и също са сменяли врати, може да се посъветваме с тях и ако са останали доволни от фирмата за врати, може да си спестим търсенето и да се ориентираме към същата фирма.

Срокове на доставка и монтаж

На пето място – ако все още се лутаме по магазините, важно е и да се запознаем със срока за доставка и монтаж. Различните магазини имат различни срокове за изпълнение на клиентската поръчка. Това също е важен фактор, особено ако времето ни притиска.

Както видяхте има много неща, за които трябва да се помисли предварително и с които трябва да се съобразим, за да направим правилен избор. Колкото по отрано започнем да събираме информация за различните елементи от цялостната картина, а именно правилен избор на вратите за дома ни, толкова по-ориентирани ще сме кога е точният момент, в който да поръчаме, а и ще имаме повече време да обмислим добре всеки един детайл.

Вашият коментар

Close Menu