Как да изберем лесно подходящите за нас врати?
Как да изберем лесно подходящите за нас врати?

Вратата, по очевидни причини не се подменя често и това го знаем със сигурност като по този начин, тя участва в оформянето на интериора на нашето жилище за дълъг период от време. По този начин тя се превръща в още по-важен елемент от естетиката на дома ни. Интериорните врати стоят като централно парче от фокуса ни за определена стая, защото те са първото, което забелязваме като достъпваме дадено помещение. Изборът на врата е трудоемка задача или с други думи, дълъг път, по който ние избираме посоките и от това зависи крайната дeстинация. Именно по тази причина е добре да помислим внимателно, преди да направим своя избор. За да направим правилен избор е добре да обърнем внимание на няколко основни фактора, спрямо които трябва да се съобразим.

В каква цветова гама ще бъде интериора на дома ни?

На първо място трябва да определим цвета на подовата настилка и дали ще бъде с дървесна шарка или пък не. Това е важен детайл при избора на врата. Трябва да изберем цвят на стените и на мебелите. Правилното съчетание на цветовете води до един напълно завършен интериор. Добре съчетаните цветове, освен, че придават стил на дома, спомагат за създаването на уют и комфорт.

Каква част от бюджета сме планирали да отделим за вратите?

На втора точка трябва да определим финансовата си възможност. Това също е от важно значение, за да стесним кръга при избора на врата. Когато знаем в какъв ценови диапазон се движим, ще сме по улеснени в избора. Ще знаем и какво качество можем да си позволим да изискваме, спрямо бюджета си, а това също е важно.

Разучили ли сме достатъчно добре пазара?

На трето място е добре да се запознаем с това, което се представя на пазара. Да се поинтересуваме врати, с какво производство са водещи на пазара към момента и най-вече „защо”. Да направим съпоставка за плюсовете и минусите на различните производители и съответно да открием кой производител предлага точно това, което търсим; който най-добре съпоставя двата основни елемента: качество – цена.

Съвети и препоръки от нашето обкръжение

На четвърто място винаги може да използваме жокера „помощ от приятел”. Ако имаме приятели, роднини, съседи, колеги или само познати, които скоро са правили ремонт и също са сменяли врати, може да се посъветваме с тях и ако са останали доволни от шоурума за врати, може да си спестим търсенето и да се ориентираме към същата фирма.

Срокове на доставка и монтаж

На пето място – ако след всичко имаме питанки и се лутаме по магазините, важно е и да се запознаем със срока за доставка и монтаж. Различните магазини имат различни срокове за изпълнение на клиентската поръчка. Това също е важен фактор, особено ако времето ни притиска.

Както видяхте има много неща, за които трябва да се помисли предварително и с които трябва да се съобразим, за да направим правилен избор. Колкото по отрано започнем да събираме информация за различните елементи от цялостната картина, а именно правилен избор на вратите за дома ни, толкова по-ориентирани ще сме кога е точният момент, в който да поръчаме, а и ще имаме повече време да обмислим добре всеки един детайл.

Вашият коментар

Close Menu