Измерване за интериорни врати
Измерване за интериорни врати

Как да измерим вътрешна интериорна врата?

Търсите ли да подмените вътрешните си врати, но не сте сигурни какви размери имате нужда?

Закупуването на нови интериорни врати не е често занимание за повечето собственици на жилища и често се поставя под въпрос знанието как да се измери.

Ето няколко съвета, за да сте сигурни, че вашите измервания са правилни и че няма да се окажете с лошо монтирана врата.

Измерване

Първото нещо, което трябва да се отбележи, е НЕ измервайте съществуващата врата. Винаги трябва да основавате измерванията си на рамката на вратата. Ако монтирате нови рамки, съветваме вашият майстор или размерчик да потвърди необходимите размери на интериорните врати. Където е възможно, монтирайте рамки, които да съберат врати със стандартен размер, тъй като ще улеснят живота много, като намалят разходите и необходимостта от закупуване на врати по мярка.

Работейки въз основа на това, че запазвате съществуващите си рамки, ще ви трябват три измервания: ширина, височина и дебелина.

Втори важен фактор е височината на вратата. Измерете вътрешността на всяка вертикална страна на рамката. Най-дългата дължина определя необходимата височина. Не забравяйте да вземете предвид подовата настилка или може да се затрудните да затворите интериорната врата.

Ширина на вратата: направете три измервания в рамката на вратата – отгоре, в средата и отдолу. Най-широкото измерване определя ширината на вратата.

Четвърто – дебелина на вратите: има три стандартни дебелини за вътрешните врати – 200 мм (най-често срещаните), 60 мм и 150 мм (опция за панелните жилища). Измерете фалца на рамката, където ще седи вратата, когато е затворена.

Мерки за Интериорна врата

Стандартни размери на вратите

Ами ако измерванията ми не съвпадат съвсем със стандартните размери? Има доста опции за стандартен размер на вратата.

Повечето интериорни безфалцови врати ще имат свобода и могат да бъдат регулирани в ширина и височина, но трябва да внимавате да не прекалявате и да нарушите стабилността на вратата. Ако не сте сигурни, свържете се с доставчика или размерчика на вратите, за да потвърдите доколко вратите могат да бъдат подрязани.

Врати по размери

Ако вашите изисквания за размера на вратата не се вписват в наличните опции за стандартни размери, тогава ще трябва да разгледате решение по размери. Понякога може да ви трябват само 1 или 2 специални размера – например вратана килера или шкаф под стълби.

Вашият коментар

Close Menu