Избор на интериорни врати, в зависимост от техния размер
Избор на интериорни врати, в зависимост от техния размер

Най-важният етап, от който да започнете избора на интериорни врати, е внимателно измерване на отвора, където те ще бъдат монтирани интериорните врати. В случай, че се сгреши и се вземе неточен размер на вратата ще бъде много голям пропуск и дори може да го наречем „голям гаф”. Разбира се, в много жилищни помещения вратите имат стандартни размери.

Най-често тяхната ширина е 60, 70 или 80 сантиметра. След като се спрете на определен модел и цвят на интериорната врата, консултирайте се и със специалист за необходимия строителен отвор, който трябва да оставите, според избраната от вас серия врати.

В противен случай, ако има разминаване във размерите на отвора и необходимия такъв според серията вътрешни врати ще трябва да направите индивидуална поръчка, която ще бъде не само по-скъпа, но и ще отнеме доста време за изработването.

Разбира се, предимствата на такава поръчка определено са налице – съвсем точен размер, възможност за въплъщаване дори на най-оригиналната идея в реалност и т.н.

Класическа интериорна врата за дома

Що се отнася до височината на интериорните врати, през последните години тази стойност леко се промени. Не толкова отдавна това беше не повече от два метра, но с появата на нови сгради и по-оригинален дизайн, собствениците на селски къщи все по-често намират в продуктовите каталози структури, високи над два метра.

Нещо повече, дори съвременните дизайнери в по-голямата си част съветват да се инсталират високи врати. Тази техника ще помогне визуално да повдигне тавана в стаята и да направи стаята по-просторна.

И все пак повечето купувачи предпочитат да се обръщат основно към специализирани магазини, а не към големите хипермаркети. Този подход помага да спестите време и семеен бюджет, така че изглежда по-логично и правилно. Освен това към днешна дата производителите предлагат доста широка гама от модели интериорни врати, сред които може да има нестандартни ексклузивни опции.

Вашият коментар

Close Menu